Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩ» που διοργάνωσε η  Δ/νση  Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σάμου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια, την Πρόληψη & Μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων ΙΟ.ΑΣ – «Πάνος Μυλωνάς» καιτo  Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, στις 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2018, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ του Δήμου Σάμου, στα πλαίσια των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επισκέφτηκαν κατά τις πρωινές ώρες  συνολικά 156 μαθητές, από έξι (6) σχολικές μονάδες του νησιού. Συγκεκριμένα από το 1ο, 2οκαι 3οΔημοτικό Σχολείο Σάμου, το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος, το Δημοτικό Σχολείο Κοκκαρίου και το Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ασφαλούς χρήσης ποδηλάτου του Ι.Ο.ΑΣ. ήταν δομημένο με βιωματικό τρόπο, έτσιώστε τα παιδιά να αφομοιώνουν τις πληροφορίες και να μην περιορίζονται απλά στην παρακολούθηση μιας παρουσίασης.

Βασικός στόχος της δράσης, ήταν  η ευαισθητοποίηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών για τη σημασία της σωστής χρήσης του ποδηλάτου αλλά και του κατάλληλου εξοπλισμού. Οι μαθητές έμαθαν πως μπορούν να κάνουν ποδήλατο με ασφάλεια,  ακολουθώντας τους κανόνες οδικής ασφάλειας όταν ποδηλατούν, αλλά και τους κινδύνους του ποδηλάτου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την άψογη συνεργασία, το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια, την Πρόληψη & Μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων ΙΟ.ΑΣ – «Πάνος Μυλωνάςκαι το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Τέλος ευχαριστούμε την  Hellenic SeaWays για την ευγενική της χορηγία, όσο αφορά την ακτοπλοϊκή μεταφορά του εκπαιδευτή.