Ένα ξεχωριστό ταξίδι στα αχαρτογράφητα νερά της ιστορίας της ΑΕΚ και του αθλητισμού γενικότερα αποτελεί  το βιβλίο του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Νίκου Αγγελίδη «ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» που παρουσιάστηκε στην αίθουσα  πολλαπλών χρήσεων Καρλοβάσου με την παρουσία πλήθος κόσμου οπαδών της ΑΕΚ αλλά και της Α.Ε Καρλοβάσου.

Τον συντονισμό είχε το μέλος του Δ.Σ της Α.Ε Καρλοβάσου Γιάννης Γρηγορακάκης ενώ αρχικά πήρε το λόγο ο πρόεδρος του σωματείου Εμ. Χιώτης.

Στην συνέχεια δόθηκε ο  λόγος στον δημοσιογράφο  της ΕΡΤ Χάρη Ζαβουδάκη ο οποίος αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον συγγραφέα την περίοδο της ΕΡΤ ΟPEN  και τον κοινό τους αγώνα όταν έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ  αλλά και στην κοινή αγάπης τους για την ΑΕΚ την οποία ο ένας  απέκτησε από τον παππού του Νίκο Αγγελίδη και ο άλλος από τον πατέρα του Ιωακείμ.

Αμέσως μετά ο συγγραφέας του βιβλίου Νίκος Αγγελίδης φανερά συγκινημένος και από την αποδοχή του κόσμου στην πρόσκληση  του αναφέρθηκε εκτενώς στο βιβλίο του που φέρνει στο φως, άγνωστες πτυχές της ιστορίας του δικέφαλου αετού και κατ’ επέκταση του Μικρασιατικού και Ποντιακού ελληνισμού.

 

To βιβλίο «Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου», καταγράφει 361 σωματεία σε όλο τον κόσμο που λέγονται ΑΕΚ ή φέρουν ως έμβλημα τον δικέφαλο αετό… Η όλη δουλειά περικλείεται σε 80.000 λέξεις και 320 πολύχρωμες σελίδες με πάνω από 1500 φωτογραφίες και αποκόμματα εφημερίδων.

Στην συνέχεια η  ιστορική ΑΕ Καρλοβάσου, βρέθηκε  στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με ιστορικές αναφορές για την παρουσία της στα τοπικά γήπεδα, σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το παρελθόν και αφηγήσεις ανθρώπων που έχουν γράψει τις δικές τους σελίδες δόξας στον Σαμιώτικο αθλητισμό.

Μίλησαν κατά σειρά οι:

Γ. Γρηγορακάκης, για την προπολεμική περίοδο ( 1929-1935) και για τον ΠΥΘΑΓΟΡΑ από το (1947-1968)

Παυλής Παύλος, για τον ΑΡΗ (1949-1988) και τον Α.Ο.ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ (1968-1988)

Αναγνώστου Μιχάλης, για τον Νέο Άρη (1977-1995)

Αναγνώστου Ηλίας, για τον ΑΠΟΛΛΩΝ (1988-1995)

Κάρλας Νίκος, για το ποδόσφαιρο της Α.Ε Καρλοβάσου (1995-2018)

Μαούνης Ευάγγελος, για το μπάσκετ της Α.Ε ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ

ενώ  αναφορά στον Πολιτιστικό Σύλλογο Υδρούσσας «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ» που περιλαμβάνεται στο βιβλίο, πραγματοποίησε μέλος του συλλόγου.

Παράλληλα σε  γιγαντοοθόνη έγινε προβολή ειδικά επεξεργασμένων βίντεο.

Τέλος  την εκδήλωση χαιρέτησαν η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ Άνυ Ανδρεάδη

και ο αντιδήμαρχος Τάσος Καλατζής.

 

Ακολούθησες μικρή δεξίωση ενώ ο συγγραφέας υπέγραψε τα βιβλία που το πολυπληθές ακροατήριο θέλησε να αποκτήσει.