Θέμα: «Ο Μάκης Ευαγγέλου παρουσίασε τους χορούς της Σάμου σε σεμινάριο παραδοσιακών χορών στη Λευκάδα. Τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ εκπροσώπησε και η πρόεδρος του Ευαγγελία Μαρκουλή»

 

Μία ακόμα σημαντική παρουσία της Σάμου μέσα από τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 στη Λευκάδα.

Ο εκπαιδευτικός και ερευνητής των Σαμιώτικων χορών Μάκης Ευαγγέλου παρουσίασε τη μουσικοχορευτική παράδοση και τα έθιμα της Σάμου στο «5ο Σεμινάριο παραδοσιακών χορών» που διοργάνωσε το Στέκι Πολιτισμού Λευκάδας ‘Αγερμός’. Στην εισήγηση του Σαμιώτη εισηγητή δεν έλειψε αναφορά στους χορούς της Ικαρίας και των Φούρνων που αποτελούν μουσικοχορευτικό κομμάτι του νομού μας.

Στο σεμινάριο πραγματοποιήθηκαν επίσης εισηγήσεις από τους Πέρρο Αναστάσιο για τους χορούς της Δράμας και Πολυσάκη Απόστολο για τους χορούς των Μεταξάδων Έβρου.

Το βράδυ του Σαββάτου μετά τη λήξη του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο γλέντι με τη συμμετοχή πολύ κόσμου, το οποίο μουσικά επιμελήθηκε η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής ‘Χοροσταλίτες’.

Τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ εκπροσώπησαν και η πρόεδρος μας κα Ευαγγελία Μαρκουλή, μαζί με τον Σαμιώτη χορευτή μας Αντώνη Φτενογιάννη, οι οποίοι είχαν τη χαρά να συναντήσουν παλιούς και νέους φίλους του χορού. Μάλιστα η πρόεδρος μας επιστρέφοντας στη Σάμο φέρνει μαζί της, τις ήδη προγραμματισμένες νέες συνεργασίες με χορευτικά της Λευκάδας και όχι μόνο.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ ευχαριστεί τον Γεράσιμο Λογοθέτη, το διοικητικό συμβούλιο από το Στέκι Πολιτισμού Λευκάδας ‘Αγερμός’ για την τιμή να έχει η Σάμος παρουσία στο 5ο σεμινάριο χορού, καθώς και για την υπέροχη φιλοξενία που πρόσφερε στα μέλη μας.

 

 

Εκ του Δ.Σ.

του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ