Για το Δημοτικό συμβούλιο  της 21/2/24

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έθεσε ερωτήματα και απόψεις για αρκετά προβλήματα που απασχολούν τους συνδημότες μας. Όπως το πότε θα καταρτιστεί ο προϋπολογισμός του Δήμου. Πώς και πότε θα αρθεί η επικινδυνότητα των καμπαναριών της εκκλησία του Κοκκαριού. Την πιθανή απένταξη έργων από προγράμματα στα οποία έχει ενταχτεί ο Δήμος. Το πώς σκέφτεται η δημοτική αρχή να διευθετήσει και να οργανώσει την λαϊκή αγορά της πόλης.

Για το σοβαρό θέμα της ίδρυσης πειραματικών λυκειακών τάξεων, επεσήμανε τη διαστρέβλωση του χαρακτήρα και τη λειτουργία των πειραματικών σχολείων από την κυβέρνηση, καθιστώντας το δημόσιο σχολείο, σχολείο πολλών ταχυτήτων, δημιουργώντας σχολικές ελίτ και διευρύνοντας την ανισότητα στην εκπαίδευση.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση θα έχει νόημα ύπαρξης το πειραματικό Λύκειο για να μελετά και να αξιοποιεί νέα δεδομένα στον κλάδο της παιδαγωγικής και της διδακτικής σε συνεργασία με παιδαγωγικές πανεπιστημιακές σχολές και ερευνητικά κέντρα να προωθεί την καινοτομία,  η οποία θα διαχέεται στο σύνολο της εκπαίδευσης.

Η άποψη αυτή της Λαϊκής Συσπείρωσης υπηρετεί την επιδίωξη ενός ενιαίου σύγχρονου σχολείου χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις που να μορφώνει ολόπλευρα τα παιδιά του λαού.

Επισημάναμε την άθλια κατάσταση που υπάρχει στις σχολικές μονάδες. Το απαράδεκτο φαινόμενο των κοντέινερ στα οποία τα παιδιά στοιβάζονται κάτω από απαράδεκτες συνθηκες. Αποδείχθηκε κατά την συζήτηση η σοβαρή έλλειψη αιθουσών.

Επισημάναμε στην δημοτική αρχή την επείγουσα ανάγκη να εξασφαλιστούν κονδύλια απαραίτητα για την ανέγερση νέων σχολείων, αλλά και την επείγουσα ανάγκη συνολικής αναβάθμισης  του δημόσιου σχολείου.

Αίσθηση προκαλεί η ουσιαστική  προσχώρηση της παράταξης ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη δημοτική πλειοψηφία και συνεπώς στην ευθύνη διαχείρισης του Δήμου. Άρα δημιουργούνται νέα δεδομένα στο δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο ουσιαστικά προς το παρόν παραμένουν στην αντιπολίτευση δυο παρατάξεις η ΑΝΑΣΑ και η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

 

Σάμος την 22/2/2024