ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Σε όλη τη χώρα και καθημερινά εντείνονται τα κατασταλτικά χτυπήματα της κυβέρνησης ενάντια στο λαό και στη νεολαία. Σε πλατείες, γειτονιές και λαϊκές αγορές. Στα Πανεπιστήμια και τις διαδηλώσεις της νεολαίας που αγωνίζεται για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως που εντείνει πολύ περισσότερο τους ταξικούς φραγμούς στις σπουδές. Στις διαδηλώσεις που υπεράσπισαν το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα. Παντού, επιχειρείται με απαγορεύσεις, ξύλο, χημικά, συλλήψεις και προσαγωγές (όπως έγινε και στο Βαθύ  στις 5/3  με 11 αγωνιστές της Ανοιχτής Συνέλευσης Σάμου) να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου!

Πρόκειται για μια πολιτική που επιδιώκει να βάλει στο γύψο τα δημοκρατικά δικαιώματα  του λαού και της νεολαίας. Μια πολιτική που στοχεύει να καταργήσει τα δικαιώματα στην οργάνωση και στη μαζική πάλη, τη διαδήλωση, την απεργία. Μια πολιτική που θέλει να επιβάλλει στα σωματεία τον απόλυτο έλεγχο του κράτους και της εργοδοσίας, και την διάλυση των φοιτητικών συλλόγων!

Η νομοθέτηση και η πρακτική προώθηση αυτής της πολιτικής μετράει ήδη αρκετά χρόνια. Η ένταση της και η κλιμάκωση της όλο το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση της ΝΔ σπεύδει να αντιμετωπίσει τους φόβους που το σύστημα έχει απέναντι στον «εχθρό λαό».

Το λαό που καθημερινά συνειδητοποιεί και βιώνει την εγκατάλειψη του χωρίς κανένα μέτρο προστασίας απέναντι στην πανδημία.

Το λαό που ζει σε συνθήκες εκτεταμένης ανεργίας και φτώχειας, σε συνθήκες εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα

Το λαό που θα αντιμετωπίσει άμεσα το νέο αντεργατικό τερατούργημα που φέρνει για ψήφιση η κυβέρνηση στη Βουλή και μια ακόμα επίθεση στα δικαιώματα του σε ασφάλιση και σύνταξη.

Το λαό που ήδη –όπως έδειξε και η μεγάλη διαδήλωση της 9/3/21 στη Νέα Σμύρνη-  σηκώνει το κεφάλι και κάνει βήματα μαζικής αντίστασης και αγώνα!

Το σύστημα και η κυβέρνηση του θέλει να θωρακίσει με τρόμο, καταστολή και κατάπνιξη των ελευθεριών, τη βάρβαρη αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική του! Η αγριότητα του ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες στη Σάμο, στο Καρά Τεπέ και παντού στη χώρα, είναι μια ακόμα επιχείρηση «νομιμοποίησης» της πολιτικής που συντρίβει τους πιο αδύναμους και κατατρεγμένους!

Απέναντι σε αυτή την πολιτική η μόνη διέξοδος είναι ο μαζικός και παρατεταμένος αγώνας. Για να μην περάσει η τρομοκρατία. Για να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας σε περίθαλψη-υγεία- δωρεάν σπουδές – ελευθερίες- δουλειά για όλους! Για να διεκδικήσουμε ζωή με δικαιώματα!

  • Η τρομοκρατία δεν θα περάσει- του λαού η πάλη θα την σπάσει
  • Παύση όλων των διώξεων-ακύρωση όλων των προστίμων
  • Οργάνωση και αγώνας για δουλειά με δικαιώματα , δωρεάν περίθαλψη, δωρεάν σπουδές, για ελευθερίες.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/3, στις 12 μεσημέρι

κεντρική πλατεία ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

 

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ