Νοσταλγία. Αυτό είναι το συναίσθημα που σφράγισε την τρίτη και τελευταία ημέρα του 18ου Ireon Music Festival.

Την τελευταία συναυλία για φέτος άνοιξε το συγκρότημα ATRAPOS. Με τους ετερόκλητους ήχους τους που παντρεύουν διάφορα είδη μουσικής, οι ATRAPOS ταξίδεψαν το πολυπληθές κοινό σε διάφορα μουσικά μονοπάτια.

Και μετά απ αυτή την ενδιαφέρουσα εισαγωγή έφτασε η στιγμή που περίμεναν οι χιλιάδες μουσικόφιλοι όλων των ηλικιών που γέμισαν ασφυκτικά την αρένα της συναυλίας.

Οι ΠΥΞ ΛΑΞ ανέβηκαν στη σκηνή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπάμπης Στόκας και ο Φίλιππος Πλιάτσικας ανεβαίνουν στη σκηνή του φεστιβάλ γι’ αυτό το κοινό τους υποδέχτηκε σαν παλιούς φίλους, με θερμή κι ενθουσιασμό.

Το θρυλικό ελληνικό ροκ συγκρότημα τραγούδησε γνωστά και αγαπημένα κομμάτια με τον κόσμο να σιγοντάρει καθόλη τη διάρκεια και να λικνίζεται απελευθερωμένος στους μεθυστικούς ροκ ήχους. Μικροί και μεγάλοι έγιναν ένα ανθρώπινο κύμα που πάλλονταν σε ροκ ρυθμό.

Συχνές ήταν οι αναφορές στο Μάνο Ξυδούς, ιδρυτικό μέλος των ΠΥΞ ΛΑΞ, ο οποίος μπορεί να έχει φύγει από τη ζωή αλλά οι στίχοι και η μουσική του θα συντροφεύουν τους οπαδούς της ροκ κουλτούρας όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Ήταν μια συναυλία που απέδειξε ότι η ροκ μουσική δεν παλιώνει, δεν ξεπερνιέται και δεν θα γίνει ποτέ «ντεμοντέ». Η ροκ μουσική είναι διαχρονική, φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάνει την ψυχή τους να δονείται, οποία κι αν είναι η ηλικία τους. Εκφράζει τους νέους και κάνει τους μεγαλύτερους να γυρνάνε στις αγαπημένες εποχές της νιότης που ποτέ δεν ξεχνιούνται.

Κι ακριβώς γι’ αυτό, το Ireon Music Festival είναι δικαίως το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ του Βορείου Αιγαίου. Προσφέρει στο κοινό της ακριτικής Σάμου την ευκαιρία να δουν σπουδαίους καλλιτέχνες και να ζήσουν εμπειρίες και συναισθήματα που θα τους συντροφεύουν στην πορεία τους. Και κυρίως μας υπενθυμίζει ότι στη ζωή πρέπει να «ροκάρουμε».

Ραντεβού λοιπόν του χρόνου στο 19ο Ireon Music Festival και στο μεταξύ… keep rocking.!