ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυριακή 27 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας θεάτρου καθιερώθηκε από το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου να γιορτάζεται στις 27 Μαρτίου.

Φέτος για πρώτη φορά η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, έχοντας επίγνωση του ρόλου της τέχνης του Θεάτρου στην αναβάθμιση της κοινωνικής Παιδείας, τιμά την ημέρα αυτή και το Θέατρο γενικότερα με πράξεις και όχι με λόγια: 

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας στην συνεδρίαση της την Τετάρτη 23 Μαρτίου, μετά από εισήγηση της κ. Αντωνέλλη, αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή της Περιφέρειας  στο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικού Θεάτρου Νέων που διοργανώνεται στις  Συρακούσες 19-24 Μαΐου,  με την Θεατρική Ομάδα του Γυμνασίου Μύρινας. Η θεατρική ομάδα, η οποία αποτελείται από μαθητές του Γυμνασίου  της Μύρινας, θα παρουσιάσει την αρχαία κωμωδία «Όρνιθες» του Αριστοφάνη. 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικού Θεάτρου διοργανώνεται στις Συρακούσες  από τις 16 Απριλίου του 1914 από το Εθνικό Ινστιτούτο Αρχαίου Δράματος Ιταλίας (INDA). Από το 1991 διοργανώνει στο αρχαίο θέατρο του Palazzolo Acreide το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικού Θεάτρου Νέων  όπου συμμετέχουν δεκάδες θεατρικές ομάδες  νέων.

“Είναι τιμή μας να συμμετέχει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικού Θεάτρου στις Συρακούσες,  στηρίζοντας  αυτή την αξιόλογη  προσπάθεια της θεατρικής ομάδας των μαθητών του Γυμνασίου Μύρινας, μιας και πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι νέοι άνθρωποι των νησιών μας μπορούν να είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του πολιτισμού μας. Μπράβο στα παιδιά, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς τους που επιμένουν ποιοτικά! Μας δίνουν Ελπίδα πως τελικά στις καρδιές  των παιδιών μας ακόμα υπάρχει η  αιώνια Ελληνική Παιδεία και πολύτιμη κληρονομιά μας…, παρά την πλύση εγκεφάλου των τηλεοπτικών εργολάβων της σκουπιδοκουλτούρας!  

Ευχαριστούμε επίσης δημόσια τον Πρόεδρο κ. Κατσιγιαννοπουλο και τα μέλη του Συλλόγου “Φίλοι του Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου Λήμνου” για την αρωγή και  την άψογη  συνεργασία στην συμμετοχή  αυτή, καθώς επίσης και τον συνάδελφο Έπαρχο Λήμνου Άγγελο Βλάτα. Ευχαριστούμε και όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που στήριξαν με την θετική τους ψήφο την πρόταση μας αυτή.”

 

Εκ μέρους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,

H αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης

 

 

ΑΝΤΩΝΕΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Πολιτισμού

Περιφέρειας  Βορείου  Αιγαίου