Οινογευστικές πινελιές υψηλής αισθητικής

Μία άκρως επιτυχημένη παρουσίαση των οίνων του Ε.Ο.Σ Σάμου στα πλαίσια της Ηo.Re.Ca 2017 και μέσω της Πανελλήνιας Λέσχης Αρχιμαγείρων από τους βέλτιστους sommelier, executivechef,  pastrychef και αρχιμάγειρες.

Επί τέσσερις μέρες και  με συνολική επισκεψιμότητατουλάχιστον 125.000 επαγγελματιών, είκοσι οκτώ chef  από την Ελλάδα και την Κύπρο καθώς και διεθνείς προσωπικότητες από το χώρο της γαστρονομίας και της οινολογίας, «πήραν στα χέρια τους» το κρασί του Ε.Ο.Σ Σάμου και όχι απλά μαγείρεψαν με αυτό, αλλά μετέτρεψαν απλά υλικά σε ευφάνταστες συνταγές δημιουργικής κουζίνας! Το συνέδεσαν με παρασκευές  ζαχαροπλαστικής, το ενέταξαν σε menudegustation αλλά και σε λίστες οίνων για το καλό εστιατόριο, τη μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, το χώρο διασκέδασης  ως και τα δείπνα σε πολυτελείς θαλαμηγούς.

Στην κεντρική εκδήλωση του 10ου Φόρουμ Γαστρονομίας  που έλαβε χώρα το Σάββατο  11 Φεβρουαρίου, το οποίο ήταν αφιερωμένο στην ελληνική υψηλή γαστρονομία, για πρώτη φορά στην ιστορία διοργάνωσης του κορυφαίου αυτού εμπορικού forum, τα κρασιά του Ε.Ο.Σ Σάμου παρουσιάστηκαν στην κεντρική σκηνή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, με έξι πρωτότυπες και εμπνευσμένες συνταγές υψηλής μαγειρικής.

Ο executivechef και παγκόσμιος κριτής γαστρονομίας W.A.C.S Βαγγέλης Μπιλιμπάς, μαζί  με τονexecutivechef  και καθηγητή γαστρονομίας στο ΙΕΚ Σάμου Ασλάνη Παντερλή δημιούργησαν επί σκηνής και παρουσίασαν ενώπιον πυκνού αριθμού επισκεπτών τα εκπληκτικά πιάτα: «Ορτύκι sousvide γεμιστό με δερματοτύρι Σάμου, σάλτσα πικρής σοκολάτας με ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ και παναρισμένα αυγά ορτυκιού», «χταποδάκι λιαστό με πορτοκάλι και SAMOS ANTHEMIS, κόκκινο ρύζι με παντζάρι και τουήλ από μελάνι χταποδιού», «τσιπούρα πεταλούδα με ΑΕGEAN BREEZE,  μπρινουάζ λαχανικών, σπανάκι, σαλάτα κινόα, λάδι μαϊντανού και νιφάδες φυκιών»,  «λαβράκι με αμπελόφυλλα, ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ  και μπισκ  θαλασσινών» και «αρνάκι γαλλικής κοπής με ξηρούς καρπούς, SAMOS ANTHEMIS, μελιτζάνα και παγωτό γλυκιάς κολοκύθας», αλλά και την θεαματική «σφαίρα σοκολάτας με παγωτό μάτσα» πάνω στην οποία έρρεε η ζεστή κρέμα καραμέλας με SAMOS VIN DOUX.

Ο διακεκριμένος οινοχόος Άρης Σκλαβενίτης  στην εισήγησή του για τη δημιουργία λίστας κρασιών σε εστιατόρια και ξενοδοχεία,  αναφέρθηκε άκρως επαινετικά στους οίνους του  Ε.Ο. Σ Σάμου τονίζοντας πως αποτελούν «thebestvalueformoney» (την καλύτερη σχέση ποιότητας και τιμής), όπως είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να προτείνει τον καταλληλότερο σαμιακό οίνο για κάθε μία από τις συνταγές και επισήμανε την αξία και τη σπουδαιότητα των προϊόντων με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης, όπως τα κρασιά της Σάμου.