ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

AΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!
Στις δύσκολες συγκυρίες που βιώνουμε όλοι, οι Νεοδιόριστοι Εκπαιδευτικοί αιτηθήκαμε στο Υπουργείο Παιδείας την μείωση του χρόνου παραμονής μας στην οργανική μας θέση από τα 2 έτη σε 1 έτος, διότι παραβιάζεται η συνταγματικά κατοχυρωμένη υποχρέωση της πολιτείας για προστασία της οικογένειας. Μετά από τόσα χρόνια αδιοριστίας, οι περισσότεροι από εμάς είμαστε μεσήλικες με αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις.
Η δυσχερής οικονομική κατάσταση επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την απομάκρυνση από την οικογενειακή μας εστία . Η απόφασή μας να διεκδικήσουμε την εργασιακή μας σταθερότητα ήταν μονόδρομος , μετά από την μακροχρόνια εργασία μας στην εκπαίδευση υπό το καθεστώς της αβεβαιότητας .
Μέχρι πρότινος η υπηρέτηση στην οργανική θέση ήταν ένα (1) έτος. Ζητάμε να ισχύσει το ίδιο καθεστώς και για εμάς.
Είναι παράδοξο, εν μέσω οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, να γίνεται αυτού του είδους η ανακατανομή πληθυσμού και ο χωρισμός των οικογενειών, ενώ χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Δημοσίου θα μπορούσαν να καλυφθούν τα ίδια κενά από εκπαιδευτικούς που θα βρίσκονταν κοντά στα σπίτια τους.
Εμείς, ως πρώην αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, είχαμε ήδη υπηρετήσει στο Υπουργείο Παιδείας για πολλά χρόνια και σε διαφορετικά μέρη της επικράτειας.
Επιπλέον σε περίπτωση νέων διορισμών ,τους οποίους και εμείς φυσικά επιθυμούμε, θα προκύψει καταστρατήγηση του αξιολογικού πίνακα με τον οποίο διοριστήκαμε .
Οι βελτιωτικές αλλαγές είναι θέμα πολιτικής βούλησης, της εκάστοτε ηγεσίας για την εύρυθμη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος αλλά και την εδραίωση της κοινωνικής συνοχής.
ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ !