Εκδήλωση προς τιμήν της Παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας  πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο 11 Μαρτίου  στο Πνευματικό Κέντρο στους Μυτιληνιούς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία της προέδρου Μαρία Αξιώτη η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη καμπάνια της ΟΓΕ με σύνθημα «Παλεύουμε μαζί για δημιουργική ζωή, με δικαιώματα στην εργασία και στη μητρότητα»  και που θέτει τα σύγχρονα δικαιώματα των γυναικών στην εργασία τη μητρότητα και τον ελεύθερο χρόνο.

«Στόχος  είναι  μέσα από αυτή τη δραστηριότητα  να συμβάλουμε στην ανάδειξη της σημασίας της συλλογικής δράσης στη συνείδηση περισσότερων γυναικών. Ο συνδυασμός της μητρότητας και της εργασίας χωρίς αντιφάσεις μπορεί να γίνει πράξη στο πλαίσιο μιας κοινωνίας όπου η προστασία της μητρότητας και η στήριξη της λαϊκής οικογένειας δε θα λογίζονται ως κόστος που περιορίζει τα κέρδη, αλλά ως κοινωνική ανάγκη που θα πρέπει να ικανοποιείται σε ανώτερο διαρκώς βαθμό»  τόνισε η πρόεδρος και κάλεσε τις γυναίκες να δυναμώσουν τη συλλογική δράση και κοινωνική ζωή, ως αντίσταση και αντίδοτο σε καιρούς αποδόμησής της.

Η 8 Μάρτη δεν είναι απλά μια γιορτή, είπε κλείνοντας την ομιλία της, είναι μέρα τιμής και μνήμης για εκείνες τις εργάτριες που έσπασαν τον φόβο τολμώντας να διεκδικήσουν όσα τους ανήκαν και όσες άλλες τις ακολούθησαν αργότερα. Είναι μέρα υπόσχεσης για νέους αγώνες των γυναικών και της νεολαίας του σήμερα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στη συνέχεια ακολούθησε  μουσική και τραγούδια από ένα, σχεδόν, αυτοσχέδιο κεφάτο, μουσικό, ερασιτεχνικό σχήμα από: Κώστα Μητσό Κιθάρα, Ευαγγελία Φτενογιάννη ακορντεόν, Στράτο Ασβεστά κρουστά και Κούλα Καραμηνά, Άννα Ψαρρά Ασβεστά, Ευδοκία Μαθιού και Πέτρο Σοφιανό τραγούδι.

Η εκδήλωση έκλεισε με προβολή ταινίας, με τίτλο «Γυναίκες έτοιμες για όλα». Προσφέρθηκαν κεράσματα και λουλούδια (ορχιδέες) προσφορά των αδελφών Γαρουφαλή.

Ο σύλλογος ευχαριστεί όλες και όλους που βοήθησαν για τη πραγματοποίηση και αυτής της εκδήλωσης.