ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ ΣΑΜΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΓΕ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΓΕ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες γυναικών Σάμου μέλη της ΟΓΕ  εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας  στην δασκάλα του σχολείου Άνω Βαθέως που δικάζεται επειδή έπραξε το αυτονόητο, δηλαδή μίλησε στους μαθητές για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην μόρφωση, ανεξάρτητα από εθνικότητα, χρώμα, θρησκεία.

Είναι αδιανόητο να βρεθούν δικαστές που θα καταδικάσουν εκπαιδευτικό επειδή διδάσκει τις ανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης που σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, θα πρέπει να καλλιεργούνται από όλους και να αναδεικνύονται ως τη θωράκιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του ανθρώπινου πολιτισμού.

Καλούμε του γονείς να μετατρέψουν την δικαιολογημένη ανασφάλεια που νιώθουν  από την άσχημη κατάσταση και τα προβλήματα που δημιουργεί ο μαζικός εγκλωβισμός προσφύγων, σε διεκδίκηση για να κλείσει το hotspot να μην ανοίξει άλλο στο νησί, να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά, να καταργηθεί η απάνθρωπη συμφωνία με την ΕΕ, να πάνε οι άνθρωποι αυτοί στον προορισμό που θέλουν.

Παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μορφώνει όλα, ανεξαιρέτως, τα παιδιά, για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχια και πολέμους.

Γινόμαστε ασπίδα προστασίας σε όσους διώκονται στον αγώνα για τις ανθρώπινες αξίες.

Ζητάμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα η αγωγή.

Βρισκόμαστε στο πλευρό της αναπληρώτριας δασκάλας η οποία δεν είναι μόνη σε αυτόν τον κοινό αγώνα