ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ ΣΑΜΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ )

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΩΝ ΠΑΓΩΝΔΑ «ΟΜΟΝΟΙΑ»

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ  ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

 

ΟΧΙ στις εγκληματικές πολιτικές που προκαλούν Τέμπη-Μάτι-Δολοφονίες γυναικών

Καλούμε τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να ενώσουμε τον βηματισμό μας με τα εργατικά σωματεία και το εργατικό κέντρο ΣΑΜΟΥ στις 17 Απρίλη 2024  στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι για:

■ Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.

■ Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

■ Ουσιαστικά μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.

 ■ Δωρεάν  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία για  όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια.

■ Προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας από δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας για γυναικολογικές εξετάσεις, προγεννητικό έλεγχο, τοκετό, ΙΥΑ. Κατάργηση της εμπορικής παρένθετης μητρότητας.

■ Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις μονάδες υγείας  της Σάμου, επαρκή στελέχωση της παιδιατρικής κλινικής καθώς και στις υπηρεσίες της Πρόνοιας  και  κοινωνικής πολιτικής του Δήμου για την προστασία από φυσικές καταστροφές.

■ Κέντρο φιλοξενίας  στη ΣΑΜΟ για την ολόπλευρη προστασία των κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών από τη βία, στελεχωμένων με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των  ειδικοτήτων, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση και εμπλοκή των ΜΚΟ.

■ Πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας του ΚΕΦΙΑΠ ΣΑΜΟΥ (κέντρο φυσικής, ιατρικής αποκατάστασης) με όλες τις ειδικότητες προσωπικού, παροχές και μεταφοράς των ΑΜΕΑ από και προς την οικία τους.

■ Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία.

■ Επαρκή χρηματοδότηση για την επιδιόρθωση και την κατασκευή νέων σχολείων. Όχι στην διαιώνιση των απαράδεκτων κοντέινερ.

■ Όχι στην γενοκτονία των παλαιστινίων από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

■ Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να γυρίσουν πίσω η φρεγάτα και τα παιδιά μας από τις εμπόλεμες περιοχές.