ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ ΣΑΜΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ ΟΓΕ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ

 

            Εργαζόμενες, Άνεργες, Αυτοαπασχολούμενες, Νέες Μητέρες,

Με το νομοσχέδιο – έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση για να ψηφιστεί από τη Βουλή γίνεται και τυπικά νόμιμη η ληστεία και η ασυδοσία των εργοδοτών, που διαλύει τη ζωή της εργαζόμενης γυναίκας και την κάνει λάστιχο. Το νομοσχέδιο περιέχει ρυθμίσεις που θα επιδράσουν στην ψυχική και σωματική υγεία μας, θα μας εξοντώσουν, κατακερματίζοντας την προσωπική, οικογενειακή μας ζωή, αυξάνοντας την αδυναμία μας να συνδυάσουμε μητρότητα και εργασία. Θα εξαφανίσει τον, ούτως ή άλλως, ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μας.

Η κατάργηση του 8ωρου, η επιβολή της 10ωρης και 12ωρης δουλειάς, η δουλειά τις Κυριακές, η παρεμπόδιση του δικαιώματος στην διεκδίκηση και στην απεργία δεν είναι πρόοδος, είναι σκλαβιά.

«Σαν η δεκάρα λείπει, καμιά δουλειά δεν είναι αρκετή.
Το ζήτημα για το κρέας, που σας λείπει στην κουζίνα
δεν πρόκειται μες στην κουζίνα να κριθεί.
Ό,τι κι αν κάνετε
ποτέ αρκετό δε θα ’ναι.
Η κατάστασή σας είναι άσκημη
ακόμα πιο άσκημη θα γίνει.
Δεν πάει έτσι άλλο πια.

Αλλά η διέξοδος ποια είναι;»

(ΜΠΡΕΧΤ)

Δε δεχόμαστε να ισοπεδωθούν εργατικές κατακτήσεις που κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες πριν έναν αιώνα προκειμένου να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί.

 

Αρνούμαστε την βαρβαρότητα, δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα και τη διεκδίκηση για τις σύγχρονες ανάγκες μας

 

Καλούμε όλες τις γυναίκες της βιοπάλης να συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση την ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ στις 10:00 πμ και να παλέψουμε μαζί ενάντια στα σχέδια που τσακίζουν τη ζωή και τις ανάγκες μας.