Σε κοινή σύσκεψη καλεί το Εργατικό Κέντρο  τους  εργαζόμενους στο HOT- SPOT την Κυριακή 13 Νοέμβρη στις 6 η ώρα το απόγευμα  προκειμένου να  οργανώσουν από κοινού τη δράση τους, τα επόμενα βήματα τους και τις διεκδικήσεις τους κυρίως για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο hot- spot.

¨Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, εργαζόμενοι στο hot spot της Σάμου,

Οι περισσότεροι βρεθήκατε εδώ μετά από μακρόχρονη ανεργία, πολλοί είστε πολλά χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειές σας, για να δουλέψετε για λίγους μήνες, κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Από τη μια μεριά είστε αντιμέτωποι με το δράμα ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Ανθρώπων που σώθηκαν από βομβαρδισμούς, σφαίρες, τη θάλασσα του Αιγαίου. Που έχουν χάσει πολλά μέλη των οικογενειών τους. Ζούνε σε άθλιες συνθήκες στέγασης, σίτισης, υγιεινής και ασφάλειας στο hot spot.

Την ίδια ώρα και οι συνθήκες εργασίας σας, κυρίως στο hot spot, είναι εξαιρετικά αντίξοες και κακοπληρωμένες για τους περισσότερους (ελλείψεις μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, καθυστερήσεις πληρωμών δεδουλευμένων, επιδόματος μετεγκατάστασης κλπ).

Κανείς δεν μπορεί να δεχτεί αυτή η κατάσταση να συνεχίζεται έτσι. Είναι ζήτημα επιβίωσης η δουλειά σε ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες. Η αμοιβή να μπορεί να συντηρεί τόσο εσάς τους ίδιους όσο και τις οικογένειες σας.

 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου και Εργαζόμενοι από το hot spot, κάνουμε κοινό κάλεσμα διότι χρειάζεται να διεκδικήσουμε οργανωμένα και ενιαία τα δικαιώματά μας. Να παλέψουμε για ότι μας ανήκει. Μόνος του ο καθένας δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το ντόπιο εργατικό κίνημα της Σάμου και οι εργαζόμενοι οργανωνόμαστε με τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες και την αντίθεσή μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς.

 

Διεκδικούμε και θα παλέψουμε με διάφορες μορφές για:

  • Να δοθεί άμεσα το επίδομα μετεγκατάστασης και να δίνεται κάθε μήνα στην ώρα του.
  • Άμεση πληρωμή δεδουλευμένων. Όχι στις καθυστερήσεις πληρωμών.
  • Κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Εμβολιασμός για όλους μέσα από τις δημόσιες δομές υγείας που υπάρχουν δωρεάν, γάντια και στολές κατάλληλες, πυρασφάλεια του χώρου κλπ.
  • Δωρεάν μετακίνηση όλων των εργαζομένων
  • Η άδεια να δίνεται με βάση τις αντικειμενικές ανάγκες μετακίνησης (υπάρχουν εργαζόμενοι από πολύ μακρινές περιοχές)

Για τους πρόσφυγες μετανάστες:

  • Ανθρώπινες συνθήκες διαμονής, σίτισης, υγιεινής για όσο μένουν εδώ.
  • Χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων και απεγκλωβισμός τους από τη χώρα.
  • Να σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους στην προσφυγιά και τη μετανάστευση» αναφέρει η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου.