ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ!!

Στις 5/11 οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί πήραν ξεκάθαρη θέση ενάντια στις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία, ενάντια στη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» του ΥΠΑΙΘ, ενάντια στην προσπάθεια να μπουν στον «γύψο» στα σωματεία μας και η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, ενάντια στην προσπάθεια να μπουν στον «πάγο» οι αγώνες του κλάδου.

Από τα τελικά αποτελέσματα  πανελλαδικά, φαίνεται πως ο κλάδος γυρίζει την πλάτη τόσο στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, όσο και στις συνδικαλιστικές παρατάξεις που έσπευσαν να υλοποιήσουν τα σχέδια της Κεραμέως για τις ηλεκτρονικές εκλογές. Η αποχή στην κάλπη του ΚΥΣΠΕ/ΔΕ προσεγγίζει το 68% και από αυτή των ΠΥΣΠΕ/ΔΕ το 65%.

Συγκεκριμένα για το νομό Σάμου, αν και επίσημα στοιχεία δεν μας έχουν κοινοποιηθεί, γνωρίζουμε ότι ψήφισαν 171 συνάδελφοι για ΠΥΣΠΕ και 142 για ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ. Οι εγγεγραμμένοι ήταν 504. Επομένως υπήρξε αποχή 66,07% στις εκλογές για ΠΥΣΠΕ και 71,83% για ΑΠΥΣΠΕ/ΚΥΣΠΕ. Στην Δευτεροβάθμια οι εγγεγραμμένοι ήταν 425. Ψήφισαν 119 για ΠΥΣΔΕ με αποχή 72%, 107 για ΑΠΥΣΔΕ με αποχή 75% και 101 για ΚΥΣΔΕ με αποχή 77%.

Η αποχή των εκπαιδευτικών αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, γιατί αυτή τη φορά βρήκε απέναντί της ένα ενιαίο συντονισμένο μπλοκ δυνάμεων που επέλεξαν να «κάνουν πλάτη» στην κυβέρνηση και το Υπουργείο. Τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ – ΔΗ.ΣΥ/Π.Ε.Κ και ΔΙΚΤΥΟ/ΣΥΝΕΚ που επέλεξαν να νομιμοποιήσουν αυτή τη διαδικασία, που μέχρι και την τελευταία ώρα πίεζαν με όλα τα μέσα.

Οι ηλεκτρονικές εκλογές έχουν στόχο το χτύπημα των σωματείων.  Θα συνεχίσουμε την πάλη για να μη νομιμοποιηθούν και να μη μονιμοποιηθούν.

Δίνουμε τη μάχη για σωματεία ζωντανά, δραστήρια για κάθε πρόβλημα που απασχολεί τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές

Απάντηση είναι η συμμετοχή δια ζώσης στις εκλογές και τις δράσεις του σωματείου, η παρουσία στις Γενικές Συνελεύσεις.

Απάντηση είναι η  μαζική συμμετοχή μας στη μεγάλη απεργία την Τετάρτη 9 Νοέμβρη. Γιατί ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 πμ στον Εύδηλο.