🆘🆘🆘ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΝ ΌΨΕΙ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ🆘🆘🆘

‼️ Αναμένονται από αύριο υψηλές θερμοκρασίες με κίνδυνο θερμοπληξίας για τα ζώα συντροφιάς.

💥 Ο καύσωνας επηρεάζει όλους μας αλλά περισσότερο τους τετράποδους φίλους μας.

🧊 Ένα μπολάκι με φρέσκο νερό έξω από κάθε δημόσιο χώρο ή την αυλή μας δεν κοστίζει τίποτα σε εμάς, η έλλειψή του όμως μπορεί να στοιχίσει την ζωή σε ένα πλάσμα που ζει στο δρόμο.

🚨ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ, τα ζώα στα αυτοκίνητα διατρέχουν ΚΙΝΔΥΝΟ ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΊΑΣ σε μόλις λίγα λεπτά!!🚨

Σύμφωνα με την από 11-07-2023 με Αριθμό Πρωτοκόλλου:59247 ΕΚΔΙΔΟΥΣΑ ΑΡΧΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ/ΥΠΕΣ/ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΆΣ, εκδόθηκε κατεπείγον έγγραφο ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ :όλους τους ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, – ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ & ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΖΏΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΆΣ, το οποίο καλεί όλους τους ΔΗΜΟΥΣ:

1) Να μεριμνήσουν για τη διαρκή και ανεμπόδιστη πρόσβαση, σε φρέσκο και δροσερό νερό, των ζώων συντροφιάς που διαβιούν στα δημοτικά καταφύγια

2)Να τοποθετήσουν ποτίστρες σε κεντρικά σημεία των Δήμων καθώς κ σε σημεία που παρατηρείται αυξημένη διέλευση αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

3)Να επιτραπεί η παραμονή σε δημόσιες υπηρεσίες αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε περίπτωση που αναζητήσουν προστασία από τον καύσωνα.

4) Να προβούν σε ελέγχους με σκοπό το εντοπισμό τυχόν αλυσοδεμένων δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε συνθήκες μη σκίασης και χωρίς πρόσβαση σε νερό.

💥Η προστασία των ζώων συντροφιάς και όλων των ζώων είναι ευθύνη όλων μας προπάντων δε, αποτελεί αρμοδιότητα των Δήμων.

Αν και ειδοποιήθηκε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, αν και αφήσαμε σχόλιο στην ανάρτηση του, αν και μέσω κοινωνικών δικτύων προσπαθήσαμε να ευαισθητοποιήσουμε τη δημοτική αρχή για τους τετράποδους φίλους μας και επιστήσουμε την προσοχή για τις οδηγίες του ΥΠΕΣ, εν τούτοις φωνή βοώντος εν τη ερήμω η φωνή του Δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι η σίτιση και πότιση των αδέσποτων ζώων επιτρέπεται βάσει του Ν. 4830/2021, αρκεί να μην προκαλούνται εστίες μόλυνσης