«Πρόσκληση στην παράσταση του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ με τον τίτλο ‘Όλα ξεκίνησαν απ’ το φανάρι’ την Παρασκευή 28/07 στις 9 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Λυκείου Φούρνων».

 

 

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ ταξιδεύει στους Φούρνους και σας προσκαλεί στην παράσταση με τίτλο «Όλα ξεκίνησαν απ΄ το φανάρι» την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023 στις 9 το βράδυ στον προαύλιο χώρου του Λυκείου Φούρνων.

 

Η μεγάλη αυτή παράσταση του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ. με τίτλο «Όλα ξεκίνησαν απ’ το φανάρι» σμιλεύτηκε πάνω στις επιρροές της Μικράς Ασίας στον Ελληνισμό, από το 1930 έως το 1950.

 

Με εργαλεία της τον ελληνικό παραδοσιακό χορό, το τραγούδι και τη θεατρική πράξη, η παράσταση αποτυπώνει την ανθρώπινη πλευρά της ιστορικής μνήμης, της πολιτιστικής συνέχειας και της πίστης στη μητέρα όλων μας Παναγιά!

 

Οι μεγάλες αυτές ιδέες φιλτράρονται μέσα από μεγάλους και ανεκπλήρωτους έρωτες, χωρισμούς και αποχωρισμούς, πατρίδα και ξενιτιά, πόνο και χαρά, για να κορυφωθούν στο όμορφο και πανηγυρικό πνεύμα του γλεντιού μιας μακρινής αλλά όχι απόμακρης εποχής.

 

Όλα τα παραπάνω υλοποιούνται σε μια πρωτότυπη, σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, στην οποία η τεχνολογία υπηρετεί την παράδοση, αναδεικνύοντας σε πρωταγωνιστικό ρόλο το φως, αντιπαραβάλλοντάς το προς το σκοτάδι.

 

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Φούρνων Κορσεών και του Συλλόγου Επιχειρηματιών Φούρνων.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

 

 

Εκ του Δ.Σ.

 

 

 

 

του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ