Θέμα: «Συμμετοχή του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ σε εκδήλωση των Ενοριών του Παγώνδα και την ομιλία του Καθηγητή Λαογραφίας Εμμανουήλ Βαρβούνη».

 

Μια υπέροχη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023 στην πλατεία του Παγώνδα από τις ενορίες του χωριού (Ι.Ν. Αγίας Τριάδος & Ι.Ν. Γεννήσεως Χριστού) στο πλαίσιο των ποιμαντικών επισκέψεων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ευσέβιου, την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Ο Καθηγητής Λαογραφίας και Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστηνίου Θράκης κ. Εμμανουήλ Βαρβούνης πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Η τιμή στο πρόσωπο της Παναγίας από τον Ελληνικό λαό».

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε Παράκληση στον Ι. Ν. Γεννήσεως Χριστού, ενώ η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος και ο Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Καρράς, ο Πρόεδρος του χωριού, Ιερείς, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ευχαριστούμε τον πάτερ Ελευθέριο Χριστοδουλάκη για την πρόσκληση και τη φιλοξενία στον Παγώνδα, ενώ θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους Βαγγέλη και Γιώργο Βουργάνα και τη Μαρία Αξιώτη, για την εθελοντική υποστήριξη σε ήχο και φως.

Ο χοροδιδάσκαλος μας Μάκης Ευαγγέλου, η πρόεδρος μας Ευαγγελία Μαρκουλή και οι χορευτές του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ πήραν την ευχή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Ευσέβιου, ενώ χάρισαν σε όλους στιγμές παράδοσης και πολιτισμού, τόσο με τους χορούς της Σάμου όσο και με τις Σαμιώτικες παραδοσιακές ενδυμασίες που αποτελούν τα διαμάντια του Ομίλου μας.

Οι χορευτές μας για μια ακόμα φορά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, διαδίδοντας τη μουσικοχορευτική παράδοση του νησιού μας.

 

 

 

Εκ του Δ.Σ. του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ