ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ σας προσκαλεί στην παράσταση με τίτλο «Όλα ξεκίνησαν απ΄ το φανάρι» τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, στις 8μιση το βράδυ, στο Αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Σάμου.

 

Η μεγάλη αυτή παράσταση του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ. με τίτλο «Όλα ξεκίνησαν απ’ το φανάρι» σμιλεύτηκε πάνω στις επιρροές της Μικράς Ασίας στον Ελληνισμό, από το 1930 έως το 1950.

 

Με εργαλεία της τον ελληνικό παραδοσιακό χορό, το τραγούδι και τη θεατρική πράξη, η παράσταση αποτυπώνει την ανθρώπινη πλευρά της ιστορικής μνήμης, της πολιτιστικής συνέχειας και της πίστης στη μητέρα όλων μας Παναγιά!

 

Οι μεγάλες αυτές ιδέες φιλτράρονται μέσα από μεγάλους και ανεκπλήρωτους έρωτες, χωρισμούς και αποχωρισμούς, πατρίδα και ξενιτιά, πόνο και χαρά, για να κορυφωθούν στο όμορφο και πανηγυρικό πνεύμα του γλεντιού μιας μακρινής αλλά όχι απόμακρης εποχής.

 

Όλα τα παραπάνω υλοποιούνται σε μια πρωτότυπη, σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, στην οποία η τεχνολογία υπηρετεί την παράδοση, αναδεικνύοντας σε πρωταγωνιστικό ρόλο το φως, αντιπαραβάλλοντάς το προς το σκοτάδι.

 

Στην παραγωγή συμμετέχουν ενεργά πλήθος ετερόκλητων συντελεστών, καθιστώντας την παράσταση τόσο πολυσυλλεκτική και πολυτροπική, ώστε είναι βέβαιο πως θα γράψει ιστορία στα πολιτιστικά δρώμενα της Σάμου.

 

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην Κλαίρη και τον Άρη!!!

 

Για την παρακολούθηση της θα υπάρχει οικονομική ενίσχυση 5 ευρώ. Προτείνεται όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση να προμηθευτούν προσκλήσεις από την Κάβα Φρατζέσκος στο Γεφυράκι ή από τα μέλη του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ.

 

 

Εκ του Δ.Σ.

 

 

του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ