Ο υποψήφιος Βουλευτής Σάμου Ικαρίας και Φούρνων με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κ.Γιάννης Βέττας προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
“Όπως όλοι γνωρίζουμε ο πρωτογενής τομέας παραγωγής, αποτελεί ως απασχόληση πηγή εισοδήματος μεγάλο τμήμα του πληθυσμού του Νομού μας και ανάμεσα σε αυτούς είναι οι αγρότες, οι αλιείς, οι μελισσοκόμοι, οι κτηνοτρόφοι και πολλοί άλλοι.

Διαχρονικά τοπικά πολιτικά και κομματικά συμφέροντα, υπηρεσίες, επιχειρηματίες και άλλοι, θέλοντας να έχουν ομήρους τους κτηνοτρόφους έβαλαν λουκέτο σε ένα μη βιώσιμο σφαγείο (τρώγοντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ) που βρισκόταν στην θέση Ζερβού και το μετέτρεψαν σε Κέντρο Φιλοξενίας-Φυλακής Παράνομων Μεταναστών.

Έτσι το νησί και κατ’επέκταση ο Νομός έμεινε χωρίς σφαγείο και για περίπου 2 δεκαετίες όλοι οι κτηνοτρόφοι αναγκάζονται και σφάζουν σε μαντριά και μεταφέροντας τα με απίστευτη ταλαιπωρία των ιδίων και των ζώων στην Χίο και την Αθήνα και με ανυπολόγιστο κόστος.

Θέλοντας πρωτίστως ως κτηνοτρόφος αλλά και σαν άνθρωπος όλα αυτά τα χρόνια να συμβάλω προσπαθώντας να βρεθεί λύση, διαπίστωσα ότι δυστυχώς τα συμφέροντα ήθελαν αυτή η λύση να ΜΗΝ βρεθεί!

Αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί και έπρεπε να τελειώσει!

Έτσι εδώ και μερικούς μήνες έκανα μια πρόταση προς όλους που είναι στο χέρι τους, να δοθεί λύση προσφέροντας ΔΩΡΕΑΝ και ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΣ χωρίς να απαιτώ ούτε ένα Ευρώ, μια έκταση 9 στρεμμάτων που μου ανήκει στην περιοχή Μυτιληνιών (κοντά στην θέση Ζερβού) για την δημιουργία ΣΦΑΓΕΙΟΥ στο νησί της Σάμου.

Σύμφωνα με μελέτες για την Σάμο απαιτείται έκταση 4 στρεμμάτων για την δημιουργία νέου σύγχρονου σφαγείου και τους δωρίσω υπερδιπλάσια έκταση εφ’ όρου ζωής!

Το γνωρίζουν ΟΛΟΙ εδώ και πολλούς μήνες και η μόνη ανταπόκριση που υπάρχει είναι να λένε ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ότι δεν τους κάνει αυτή η έκταση χωρίς να λένε ΓΙΑΤΙ δεν τους κάνει!!!

Όλοι προεκλογικά αναφέρθηκαν επιδερμικά στα προβλήματα που έχει ο πρωτογενής τομέας στην Σάμο αλλά μέχρι εκεί.

Ο πρώην Βουλευτής κ. Στεφανάδης δυστυχώς 4 χρόνια απαξίωσε πλήρως τον πρωτογενή τομέα στον τόπο που του δίνει χιλιάδες ψήφους.

Δυστυχώς και άλλοι πολιτικοί και πολιτευτές όλων των παρατάξεων στο νησί!

ΠΡΟΚΑΛΩ λοιπόν τον Βουλευτή Σάμου κ. Στεφανάδη, τον Περιφερειάρχη Βορειοανατολικού Αιγαίου κ. Μουτζούρη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πανουράκη, το Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Στάντζο και τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Λυμπέρη να μας απαντήσουν ΓΙΑΤΙ δεν αποδέχονται την ΔΩΡΕΑ των 9 στρεμμάτων για την δημιουργία νέου Σφαγείου στο νησί;

Ζητάμε ΕΠΙΣΗΜΗ και τεκμηριωμένη πλέον απάντηση.

Περιμένω αύριο το πρωί όποιον υπηρεσιακό παράγοντα θέλει να δώσουμε ραντεβού για την συμβολαιογραφική πράξη και την υποβολή στη Διεύθυνση Κοινοφελών Περιουσιών του Υπουργείου Οικονομικών της ΔΩΡΕΑΣ κτήματος 9 στρεμμάτων που μου ανήκει”

 

Υποψήφιος Βουλευτής Σάμου Ικαρίας και Φούρνων με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Βέττας Γιάννης