Ημερίδα με θέμα την τουριστική ανάπτυξη της Σάμου, διοργάνωσε την Τρίτη 6/3 το βράδυ στην αίθουσα του δημοτικού μεγάρου, ο Δημοτικός Οργανισμός Τουρισμού με δύο ομιλητές.

Τον συντονισμό της  ημερίδας έκανε ο δημοσιογράφος Μάνος Στεφανάκης. Στην αρχή απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, που αναφέρθηκε στην συμμετοχή του δήμου στις τουριστικές εκθέσεις, καθώς και στα δύο σημαντικά έργα που είναι στη φάση της έναρξής τους, δηλαδή το καταδυτικό πάρκο στο Μαραθόκαμπο και το Μουσείο του Πυθαγόρα, στα πλαίσια των κοινών δράσεων με τον Κρότωνα της Ιταλίας.

Ο δεύτερος χαιρετισμός ήταν του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Νίκου Κατρακάζου.

Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος για σύντομους χαιρετισμούς σε εκπροσώπους φορέων του τουρισμού(΄Ενωση Ξενοδόχων, Ενοικιαζομένων Δωματίων, Τουριστικών πρακτόρων,Ενωση Τουρ.επιχειρ.Μαραθοκάμπου) και πρώτος από τους δύο ομιλητές ήταν ο δικηγόρος κος Κωνσταντίνος Δάμης, που παρουσίασε τον τροποποιημένο το 2016 αναπτυξιακό νόμο και όσα αφορούν τους επιχειρηματίες του τουρισμού.

Παρέμβαση με άφθονο προβληματισμό για την πορεία του τουρισμού στη Σάμο έκανε ο επιχειρηματίας κος Βαλής του τουρ.συγκροτήματος DORYSSA.

Ο δεύτερος ομιλητής ήταν ο κος Βλάσσης Λαπατάς, που μίλησε σε δύο μέρη με θέμα την Τουριστική ανάπτυξη προορισμού για την Σάμο και στο δεύτερο για το ΕΣΠΑ που αφορά τον τουρισμό.