Στην 3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών έλαβε μέρος ο Δήμος Σάμου. Ο Δημοτικός Συμπαραστάτης Έλενα Χουσνή και ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος έλαβαν το λόγο στην ιδιαίτερης σημασίας αυτή θεσμική εκδήλωση που είχε ως αντικείμενο τα «5 χρόνια λειτουργίας του θεσμού του Συμπαραστάτη: Επιτεύγματα και Προοπτικές».

 «Το ιδιαίτερα θετικό έργο του Συμπαραστάτη της Σάμου έχει εκτιμηθεί από όλους και σήμερα αξιοποιούνται οι προτάσεις και οι καλές πρακτικές μέσα στο πλαίσιο των θέσεων του δικτύου των Συμπαραστατών του Δήμου και των Περιφερειών.

Η  Σάμος είναι από τους πρώτους Δήμους μέσα στους 40 συνολικά που έχουν Συμπαραστάτη του Δημότη. Η νέα Δημοτική Αρχή τίμησε και εξέλεξε Συμπαραστάτη με αυξημένη πλειοψηφία, όπως απαιτεί σχετικά ο νόμος, μια άξια συμπολίτη μας, μια συγκροτημένη προσωπικότητα» ανέφερε ο κ. Αγγελόπουλος.

Επίσης ο  Δήμαρχος Σάμου παρουσίασε και μία σύνθεση προτάσεων και ιδεών που αφορούν την ενίσχυση του θεσμού, την κατοχύρωση των ετήσιων αποτελεσμάτων, την διάχυση των καλών πρακτικών, την αποσαφήνιση των σχέσεων Κεντρικής Κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού και πρότεινε την πλήρη εφαρμογή του Χάρτη Τοπικής Δημοκρατίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.