Τριακόσια κιλά πατάτας και 40 τελάρα μανταρίνια προσφορά  των παραγωγών Άγγελου Τριτσινιώτη και Θαλείας  Γαρουφαλή, μοιράστηκαν   σε οικογένειες που είχαν πραγματικά ανάγκη στο χωριό των Μυτιληνιών λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία του συλλόγου γυναικών Σάμου ¨»στην προσπάθεια για την ανάπτυξη της αλληλεγγύης στο χωριό μας δημιουργώντας έτσι αλυσίδα συμπαράστασης και αλληλοβοήθειας » όπως δηλώνουν και οι ίδιες.

Αμέσως μετά τις γιορτές μοιράστηκε η βοήθεια που συγκεντρώθηκε στα γραφεία του συλλόγου γυναικών, από μέλη, φίλες και συγχωριανούς.

Τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων ο σύλλογος γυναικών Μυτιληνιών και ο εκπολιτιστικός, επιμορφωτικός σύλλογος πραγματοποίησαν εκδήλωση για τα παιδιά με κινούμενα σχέδια, τραγούδια, παραμύθια και παιχνίδια από τους:  Πολυκράτη Κωνσταντινίδη, Πέτρο Σοφιανό με τη βοήθεια της  Κωνσταντίνας Στάθαινα και του Θανάση Νέτου.

Στη συνέχεια ο Τίμος Χατζηλαγός ταξίδεψε τα παιδιά στην ιστορία και τη τέχνη του πηλού δείχνοντας παράλληλα τη τεχνική με τον τροχό του και κατασκευάζοντας μαζί με τα παιδιά αντικείμενα από πηλό.

 

Η εκδήλωση τέλειωσε με κεράσματα από τα μέλη των συλλόγων.