Στην κατάμεστη αίθουσα του ΕΟΣ Σάμου στο Μαλαγάρι, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Το καλωσόρισμα έκανε η πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου – Ικαρίας και Φούρνων η οποία μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

«Είναι μια ιδιαίτερη βραδιά για εμάς, μας χαροποιεί η παρουσία σας και η στήριξή σας. Με την ευκαιρία της κοπής της Αγιοβασιλόπιτας θα ήθελα να κάνουμε κι έναν απολογισμό του έτους 2019, για να σας πούμε τι έχουμε κάνει.

Οι δράσεις του συλλόγου μας: Ξεκινήσαμε με διανομή τροφίμων που μας χορήγησε η Περιφέρεια Β. Αιγαίου μέσω του Κοινωνικού της παντοπωλείου, σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους. Ευνοήθηκαν πάνω από 500 οικογένειες, πάνω από 1.830 άτομα. Κάναμε συνεχείς διαβήματα προς τους αρμόδιους φορείς για το μέγα θέμα της παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

Συμμετοχή του συλλόγου μας σε όλες τις κινητοποιήσεις-διαμαρτυρίες που αφορούσαν τόσο το μεταναστευτικό ζήτημα αλλά και σοβαρά θέματα ελλείψεων του Νοσοκομείου μας. Όσον αφορά την παιδιατρική κλινική, αυτό που έχει αλλάξει είναι η τοποθέτηση παιδιάτρου για μικρό χρονικό διάστημα προκειμένου να λάβει κάποια άδεια η ηρωίδα πολύτεκνη γιατρός μας και γραμματέας του συλλόγου μας η κα Δήμητρα Λάμπρου.

Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στους διοικητές του Νοσοκομείου μας, τον πρώην διοικητή κ. Λάζαρο Θεόφιλο και τον νυν κ. Νίκο Στεφανή, που απόψε έχουμε την τιμή και τον έχουμε κοντά μας.

00PitaPoliteknoi01

Ο κ. Στεφανής κατά την πρόσφατη επίσκεψή μας, μας ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει για την κάλυψη πάγιων και επιτακτικών αναγκών του νοσοκομείου.

Έχουμε αποστείλει επιστολές, διαβήματα για τα αιτήματά μας στον κ. Βουλευτή, στον κ. Αντιπεριφερειάρχη και στις δημοτικές αρχές των νησιών μας, τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά.

Μετά από πολλά χρόνια πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των προστατών Αγίων του συλλόγου μας, Επτά Μακκαβαίων και της Αγίας μητρός Σολομονής, την 1η Αυγούστου 2019 στον Ιερό ναό Αγ. Νικολάου στο Καρλόβασι, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. κ. Ευσέβιου.

ΤονΣεπτέμβριο κάναμε διανομή σχολικών ειδών σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους, σε μαθητές πολύτεκνων οικογενειών. Κάναμε διανομή ρουχισμού και άλλων ειδών στα μέλη μας, σε Σάμο και Ικαρία. Προσφορά ιματισμού στο σύλλογο Τριτέκνων Σάμου αλλά και σε οικογένειες μη μέλη μας, που δεν ανήκουν στο σύλλογό μας αλλά έχουν την ανάγκη. Κάναμε προσφορά της εικόνας των Αγίων του συλλόγου στον υφυπουργό Εθν. Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την ελεύθερη πρόσβαση των πολυτέκνων στα στρατιωτικά πρατήρια σε όλη την Ελλάδα, με την επίδειξη της πολυτεκνικής τους ταυτότητας.

00PitaPoliteknoi02

Στην εκδήλωση παρέστησαν o Βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο Ταξίαρχος Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ κ. Δημλητρης Βακεντής, ο Διευθυντής της Δνσης Αστυνομίας Σάμου κ. Δημήτρης Μαϊστρέλλης, ο Διοικητής της Π.Υ. Σάμου Πύραρχος κ. Κων/νος Φράγκος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κα Άννη Ανδρεάδου, κ. Γιώργος Κυριαζής και κ. Πάρης Παπαγεωργίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κκ. Ελισαίος Μαυρατζώτης και Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ο πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου κ. Νίκος Στεφανής, ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε ΝΔ Σάμου κ. Γιάννης Μάρκου, οι πρόεδροι των ΔΗΜ.ΤΟ. ΝΔ Ανατολικής και Δυτικής Σάμου κα Μαρία Παπαδάμ και Ανεζινιώ Σταμούλη, ο πρόεδρος του ΕΟΣΣ κ. Γιάννης Σκούτας και αρκετός κόσμος.

Έκπληξη της βραδιάς η παρουσία μελών του ΧΟΡ.Ο.Σ., όπου χόρεψαν δύο παραδοσιακούς χορούς.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησαν οι ιερείς π. Δημήτριος Λάνδρου και π. Ευτύχιος Λάνδρου.

Αναμνηστικά δώρα προσέφεραν στον Σύλλογο Πολυτέκνων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Άνω Βαθέος και ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου.s

πηγη:SamosToday