ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πήραμε το κάλεσμα των (13) σημαντικότερων μαζικών φορέων της Σάμου, μετά την κοινή σύσκεψή τους  της 22ας Ιανουαρίου 2019, για το Προσφυγικό- Μεταναστευτικό και την Υγεία της Σάμου, και την απόφασή τους για Πανσαμιακή Απεργία στις 7 Φεβρουαρίου 2019.

Ανταποκρινόμενες σ ΄ αυτό, αποφασίσαμε ως Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα Σάμου «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», να συμμετέχουμε, να παρευρεθούμε στη συγκέντρωση και να ενώσουμε τη φωνή μας, για μια σωστή λύση.

Ο Σύλλογός μας τα τελευταία χρόνια ήταν πάντα πλάι στους κατατρεγμένους του πολέμου και της φτώχειας, που φτάνουν στη Σάμο.

Ήταν βοηθός με αγάπη και αλληλεγγύη σε μικρούς, μεγάλους, παιδιά και γυναίκες, που σήμερα ειδικά με τον δύσκολο Χειμώνα ζουν μέσα στο κρύο, τη βροχή και τη λάσπη.

Πρέπει όμως να δοθεί μια σωστή και γρήγορη λύση στο Προσφυγικό- Μεταναστευτικό, όπως θα πρέπει οι υπεύθυνοι να δουν το θέμα της Υγείας και την αντοχή των Δομών της στη Σάμο να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες ντόπιων και ξένων.

Για αυτό μαζί με όλους τους φορείς:

Διεκδικούμε και απαιτούμε :

  • Εδώ και τώρα να κλείσει το hotspot στη Σάμο και στα άλλα νησιά. Να μη δημιουργηθεί νέο ΗΟΤ SPOT στη Σάμο .
  • Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί με προτεραιότητα στους ασθενείς, στις ευάλωτες ομάδες και επιτέλους οι Υπηρεσίες Ασύλου να απεγκλωβίσουν τους πρόσφυγες στους οποίους έχει δοθεί άσυλο και παρά τη θέληση τους κρατούνται και παραμένουν «όμηροι» στο νησί. Να μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα σε κέντρα με ανθρώπινες συνθήκες και από εκεί σε όποια χώρα επιθυμούν.
  • Να μεταφερθούν οι υπηρεσίες ασύλου από το νησί στην Ηπειρωτική Ελλάδα.
  • Στη Σάμο να διατηρηθεί μόνο ένας μικρός χώρος υποδοχής, καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας περίθαλψης, όπου θα διαμένουν για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι την έκδοση πιστοποιητικού υγείας.
  • Να καταργηθεί η συμφωνία κυβέρνησης-Ε.Ε.-Τουρκίας που εγκλωβίζει αυτούς τους ανθρώπους στα νησιά μας.

 

 

 

 

 

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

  • Να προσληφθούν τώρα παιδίατροι για να λειτουργήσει εύρυθμα η παιδιατρική και μαιευτική κλινική.
  • Άμεση στελέχωση του νοσοκομείου, όλων των μονάδων υγείας στο νησί καθώς και του ΕΚΑΒ. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών
  • Δημιουργία ιατρείου μέσα στο ΚΥΤ.

 

 

Με τιμή

Για το Δ.Σ

 

Η πρόεδρος                                                      Η Γραμματέας

 

Αγγελική Βαλεοντή Δεμερτζή                               Ευαγγελία Αξιώτου