ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

Ανακοίνωση

Πέρα από την πρωτοφανή σκληρότητα και καταστολή, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν δείχνει να διαθέτει αλλά μέσα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αντί για σύσταση νέων κρεβατιών ΜΕΘ και πραγματική θωράκιση του ΕΣΥ με χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία, βλέπουμε να εξελίσσεται με αμείωτη ένταση η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Προς όφελος φυσικά του σκανδαλωδώς ευνοούμενου ιδιωτικού τομέα και εις βάρος των λαϊκών αναγκών για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δικαιούται.

Για να φιμώσει την συνεχώς διογκούμενη δυσαρέσκεια που προκαλούν τα διαδοχικά  περιοριστικά μέτρα, οι αντεργατικές ρυθμίσεις που τα συνοδεύουν και η εγκατάλειψη της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση αναβιώνει τις πιο μαύρες μέρες τις σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας με το να ξεθάβει χουντικής έμπνευσης διατάγματα ενόψει του φετινού εορτασμού της επετείου της εξέγερσης των φοιτητών τον Νοέμβρη του 73. Με πρόφαση των υγειονομικό κίνδυνο προσπαθεί να βάλει την κοινωνία στον γύψο, αφήνοντας τον λαό να παλεύει με την πανδημία έχοντας για μόνα ¨όπλα¨ του την κοινωνική ευθύνη, τα πρόστιμα, τις μάσκες και τις απαγορέψεις. Με άλλα λόγια, μένουμε σπίτι – πεθαίνουμε μόνοι.

Τραγική απόδειξη για όλα αυτά είναι η εικόνα των ελληνικών νοσοκομείων, τα οποία βρίσκονται υπό κατάρρευση. Είναι τα ίδια νοσοκομεία, τα οποία οι σημερινοί σωτήρες μας ήθελαν λόγω των ευλογημένων μνημονίων να τα κλείσουν μόλις λίγα χρόνια πριν.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά πως κανένα μέτρο δεν είναι αρκετό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αν δεν συνοδεύεται από την ύπαρξη ενός πλήρως εξοπλισμένου δημόσιου συστήματος υγείας. Χωρίς την ύπαρξή του, τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης πιο πιθανό είναι να αυξήσουν την νοσηρότητα και τη θνητότητα στον γενικό πληθυσμό παρά να τον προστατέψουν από την πανδημία.

Μόνο οι κινητοποιήσεις και οι αγώνες μπορούν να μας προστατέψουν από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές που χρησιμοποιώντας ως όχημα την πανδημία, έχουν ως στόχο την προστασία των συμφερόντων της άρχουσας τάξης και όχι των δικών μας ζωών.

Στα πλαίσια αυτά, ο σύλλογός μας χαιρετίζει την συγκέντρωση που καλεί η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων για την φετινή 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αύριο Τρίτη 17/12, στις 11 το πρωί στον Εύδηλο.