Δεκαπέντε (15) άτομα από το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, δεκαέξι (16) από το Νοσοκομείο Ικαρίας και 7 από το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου τέθηκαν σε αναστολή.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου συγκάλεσε, σήμερα, Γενική Συνέλευση για τις περαιτέρω ενέργειες του αποφασίζοντας, πρώτον, να δώσει Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (08/09) στις 14:00 και, δεύτερον, κάλεσε του πολίτες της Σάμου σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην πλατεία Πυθαγόρα την Παρασκευή (10/09) το απόγευμα.

Με το πέρας της Γενικής Συνέλευσης δεκαπέντε (15) άτομα παρέλαβα τα έγγραφα που τους θέτουν σε διαθεσιμότητα από δικαστικούς επιμελητές. «Εκδόθηκαν δικαστικά έγγραφα σε 15 από εμάς που τους βγάζουν σε ανεργία. Έκαναν τροποποίηση του νόμου. Οι θέσεις θα καλυφθούν από ιδιώτες ιατρούς. Μόλις ολοκληρώθηκε η Γ.Σ. ήρθαν στο προαύλιο δικαστικοί επιμελητές και παρέδωσαν τα έγγραφα» δήλωσε ο κ. Φιλιππής, Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένου Γ.Ν. Σάμου.

Για τις αναστολές εργασίας και τη ομαλή λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος έδωσε πληροφορίες  ο κ. Νίκος Στεφανής, Διοικητής του Γ.Ν. Σάμου. «Βγήκαν σε αναστολή. Η λειτουργία του νοσοκομείου δεν έχει περιοριστεί. Οι άνθρωποι με την κινητοποίηση δεν παρεμπόδισαν κανέναν. Σήμερα έχουν Γ.Σ. για να δουν πώς θα συνεχίσουν. Είναι λίγο παραπάνω από 15 άτομα. Νοσηλευτικό, διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό. Θα αναλάβουμε τις ευθύνες ώστε το νοσοκομείο να λειτουργήσει χωρίς πρόβλημα».

Παράλληλα, με τα κρούσματα να ανεβαίνουν τόσο σε εθνικό όσο και τοπικό επίπεδο ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου αποστέλλει μήνυμα στους συναδέλφους γιατρούς να εμβολιαστούν κατά της νόσου covid-19 για να αντέξει το σύστημα υγείας της χώρας.