ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ως Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου θα θέλαμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας με τα όσα διαδραματίστηκαν χτες (28/1/2019) το απόγευμα στη Συνέλευση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Διευκρινίζουμε ότι ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου δεν παρευρέθηκε στη Συνέλευση από τη στιγμή που δεν υπήρξε επίσημο κάλεσμα και δεν είχε πάρει και αντίστοιχη απόφαση η πλειοψηφία του Δ.Σ.

Η οποιαδήποτε παρέμβαση εκπαιδευτικών – μελών δύναται να ερμηνευτεί ως ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ή ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ πρωτοβουλία και ουδεμία σχέση έχει με συλλογική απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου αλλά  φυσικά καταδικάζουμε την αφαίρεση λόγου από οποιονδήποτε συνάδελφο μας που θέλει να εκφράσει τις απόψεις του.

Η επίσημη θέση του Συλλόγου Δ/Ν  Σάμου είναι  ξεκάθαρη:

Η εκπαίδευση- μόρφωση είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα ΟΛΩΝ των παιδιών.

Ένταξη όλων των παιδιών στο σχολείο με την δημιουργία όλων των απαραίτητων υποδομών και την πραγματοποίηση όλων των αναγκαίων μόνιμων διορισμών.

Ως εκπαιδευτικοί και ως γονείς συμμεριζόμαστε τους φόβους, τις αγωνίες και τις επιφυλάξεις των γονέων – κηδεμόνων, όμως ουδέποτε θα επιτρέπαμε την εφαρμογή μη λειτουργικών πλαισίων στις σχολικές μονάδες, πόσο μάλλον αν αυτά έθεταν σε κίνδυνο την υγεία (σωματική και ψυχική) των μαθητών μας.

Αυτό αποδείχτηκε άλλωστε με τη λειτουργία του πρώτου τμήματος ΖΕΠ στο νησί , αποκλειστικά με προσφυγόπουλα . (στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου).Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τις καλές πρακτικές (πάντα σε στενή συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων) που προασπίζουν τα δικαιώματα ΟΛΩΝ των παιδιών χωρίς καμιά εξαίρεση.

 

 

Σε αυτό το πλαίσιο (επίσημη απόφαση της ΔΟΕ) απαιτούμε:

  • Σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά για την ομαλή ένταξη των παιδιών, των προσφύγων και των μεταναστών, στα πρωινά Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία.

 

  • Τη λειτουργία τάξεων υποδοχής σε όλα τα σχολεία.

 

  • Υποστηρικτικές δομές για όλα τα παιδιά.
  • Ορθολογική κατανομή των προσφυγόπουλων στα σχολεία.
  • Εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς τους.
  • Επαρκή χρηματοδότηση, καμία εμπλοκή των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος

Αρχοντούλης Ιωάννης

                                     

Η Γραμματέας

Απότα Αικατερίνη