Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου αποχαιρετά τον τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτή Δωδεκανήσου Νεκτάριο Σαντορινιό που τόσο άδικα έφυγε νικημένος από τον καρκίνο στα 51 του χρόνια.

Εμείς οι νησιώτες του χρωστάμε πολλά γιατί ήταν αυτός που σχεδίασε και εφάρμοσε για πρώτη φορά το Μεταφορικό Ισοδύναμο στο κόστος θαλάσσιας μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων με σκοπό την άρση της ανισότητας και της απομόνωσης των κατοίκων των νησιών.

Τα λόγια από την τελευταία του ανάρτηση μας δείχνουν το δρόμο και αποτελούν παρακαταθήκη αγώνα για όλους μας.

«Προσωπικά, δίνοντας μια παράλληλη και δύσκολη μάχη με τον καρκίνο, δηλώνω παρών στον αγώνα να αναπνεύσει και πάλι η χώρα και να σταθεί όρθια η κοινωνία. Παρών στα νικηφόρα ψηφοδέλτια της παράταξής μας. Παρών στην προσπάθεια να ανατραπεί το καθεστώς που μαυρίζει τις ζωές μας. Παρών πάντα για τις ανάγκες των νησιών και των νησιωτών μας.

Όποιο και αν είναι το προσωπικό μας άχθος, έχουμε χρέος απέναντι στην Ιστορία και τις επόμενες γενιές να σταθούμε στη σωστή πλευρά του ποταμού και να παλέψουμε για την Αλλαγή. Γιατί χωρίς Δημοκρατία και Δικαιοσύνη, δεν μπορούμε να κοιτάξουμε το μέλλον.

Αυτό θα κάνω και εγώ, παρά τον δύσκολο αγώνα που δίνω, και σας καλώ να παλέψετε όλοι και όλες για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που θα σημάνει τον σχηματισμό μιας ισχυρής προοδευτικής κυβέρνησης».