Για τα 50 χρόνια από το Πολυτεχνείο

Είμαστε πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας, γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό! Φέτος, με τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την εξέγερση του λαού, της νεολαίας και της εργατικής τάξης της χώρας στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 73, είμαστε εδώ για να υπενθυμίσουμε στις αστικές κυβερνήσεις ότι μάταια προσπαθούν να θάψουν τον ηρωικό αυτό αγώνα που δόθηκε τότε, αλλά αντιθέτως είμαστε εδώ κάθε χρόνο να θυμόμαστε, να αναπαράγουμε και να διαδίδουμε τα διδάγματα του. Έναν αγώνα ενάντια σε μια λαομίσητη δικτατορία!

Με το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» για να γίνει υπόθεση του δικού μας αγώνα  η υπεράσπιση της ζωής, των δικαιωμάτων, των σπουδών μας και της υγείας μας. Όπως την Δευτέρα 6 Νοέμβρη που με κινητοποίηση του λαού των νησιών πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στο Υπουργείο υγείας στην Αθήνα, με κοινό πλαίσιο υπογεγραμμένο από 178 Σωματεία, Φορείς και Συλλόγους. Δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι οι νησιώτες απαιτούν εδώ και τώρα να λυθούν τα χρόνια προβλήματα των νοσοκομείων και κέντρων Υγείας, για αποκλειστικά δωρεάν και δημόσια Υγεία που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

Με το σύνθημα «Έξω οι Η.Π.Α. – Έξω το Ν.Α.Τ.Ο.», γιατί είναι ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για απεμπλοκή της Ελλάδας από κάθε ιμπεριαλιστική σύγκρουση που βάζει σε κίνδυνο την ζωή του Λαού μας και να μην χρησιμοποιούνται οι υποδομές της χώρας ως ορμητήρια που σπέρνουν θάνατο, δυστυχία και προσφυγιά.

Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση αξιοποιώντας τις ΝΑΤΟικές βάσεις που υπάρχουν, δίνει όλη της στη στήριξη στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ το οποίο πραγματοποιεί μια πραγματική γενοκτονία ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, που εδώ και  75 χρόνια ζει υπό κατοχή, σε συνθήκες απαρτχάιντ,  με διώξεις, φυλακίσεις, με εποικισμούς σε εδάφη Παλαιστινίων και διωγμούς. Έχουμε χρέος απέναντι στον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι Παλαιστίνιοι για ανεξάρτητο κράτος, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, για επιστροφή όλων των προσφύγων και την απελευθέρωση των πολιτικών κρατούμενων από τους Ισραηλινούς. Έχουμε χρέος απέναντι στους 10000 και πλέον νεκρούς, το 50% των οποίων παιδιά και όλο αυτό μόνο τον τελευταίο μήνα.

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου ηχούν και παραμένουν επίκαιρα στους αγώνες ενάντια στα διαρκή εγκλήματα σε βάρος της ζωής του λαού, ενάντια στη πολιτική όλων των κυβερνήσεων που θυσιάζουν τις ζωές μας για τα κέρδη, που θεωρούν τις ανάγκες μας κόστος, ενάντια στην πολύπλευρη καταστολή και τους νόμους που περιορίζουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Τέτοια καταστολή που προβαίνει σε απαράδεκτες διώξεις και συλλήψεις συνδικαλιστών και νέων, όπως του νεαρού Παλαιστίνιου πρόσφυγα που «τόλμησε» να υψώσει την σημαία της Παλαιστίνης πλάι στη Ελληνική, τη στιγμή που η κυβέρνηση κάνει πλάτες στο Ισραήλ στο αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού με το πρόσχημα της «αυτοάμυνας».

Συνεχίζουμε και αγωνιζόμαστε στο δρόμο που χάραξαν Λαός, Φοιτητές και Εργαζόμενοι την 17 Νοέμβρη του ‘73

  • Για ολόπλευρη μόρφωση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν,, κόντρα στην υποβάθμιση της και την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της.
  • Για μόνιμη σταθερή δουλεία με την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, με τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλείας.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 18:00 Πλ. Καρλοβάσου