Στο Μνημείο Ηρώων της κεντρικής πλατείας της πόλεως Σάμου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση Στεφανιών και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στα θύματα του απάνθρωπου εγκλήματος, της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Σε κλίμα συγκίνησης, αλλά με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις που επιβάλουν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό, το πρωί της Τρίτης 19 Μαΐου 2020 και ώρα 11.00 πμ στο μνημείο ηρώων στην κεντρική πλατεία ”Πυθαγόρα” Σάμου, ο Σύλλογος Ποντίων Σάμου ”Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ” τίμησε την 19η Μαΐου ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όπου, 353.000 πόντιοι παιδιά, άνδρες και γυναίκες βασανίστηκαν και σφαγιάστηκαν η εξορίστηκαν από τα σπίτια τους μόνο και μόνο επειδή ήταν Έλληνες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση από τον ιερέα του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου της πόλεως Σάμου πατέρα Στέφανο.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος Αβραμίδης Γεώργιος εκφώνησε το ιστορικό της ημέρας και στη συνέχεια κατέθεσαν Στεφάνια ο περιφερειάρχης Β.Α Αιγαίου πρύτανης κ. Μουτζούρης Κωνσταντίνος, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Στάντζος Γεώργιος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Σάμου ”Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ” κ. Αβραμίδης Γεώργιος, ενώ, στο τέλος της εκδήλωσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του απάνθρωπου εγκλήματος, της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Σάμου ”Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ” κ. Αβραμίδης Γεώργιος, συνεχάρη και ευχαρίστησε για τη στήριξη συμπαράστασης προς το σύλλογο, τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Στάντζο Γεώργιο, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μαυρατζώτη Ελισαίο, τον τελετάρχη της εκδήλωσης κ. Σκορδέλη Φιλοκτήτη και το εργαστήριο ψηφιακών εκτυπώσεων και επιγραφών του γραφίστα κ. Βαρδίκου Ανδρέα.