Προς: 1)Υπουργο Υγείας

κ. Θάνο Πλέυρη,

2) Διοικητή της 2ης ΥΠΕ

3)Βουλευτή Σάμου κ. Χ. Στεφανάδη

4) Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν.

5) Ν.Τ. Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

6) Διοικητικό συμβούλιο Γ.Ν. Σάμου

7) ΜΜΕ

 

Θέμα: Καταγγέλλουμε την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σάμου για αλαζονική-ανάρμοστη συμπεριφορά προς του εργαζόμενους και για παρεμβάσεις στις διευθύνσεις υπηρεσιών του Νοσοκομείου, που ουσιαστικά τις καταργεί.

 

Θέλουμε να σας καταγγείλουμε:

 

  • Την απρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά της Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου προς τους εργαζόμενους. Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες διαμαρτυρίας για απρεπή συμπεριφορά, ασέβεια και προσβλητικές εκφράσεις σε ανθρώπους που εργάζονται νύχτα-μέρα και έχουν βάλει πλάτη σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις που περνάει ένα επαρχιακό νοσοκομείο μοχθώντας καθημερινά, ώστε να βοηθηθούν οι συνάνθρωποι μας.
  • Η Διοικήτρια του νοσοκομείου παρεμβαίνει στις διευθύνσεις των υπηρεσιών με προκλητικό τρόπο δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε αυτές και στην λειτουργιά των τμημάτων τους. Η παρέμβαση της το τελευταίο διάστημα στα εργαστήρια του νοσοκομείου μικροβιολογικό, αιμοδοσία και βιοχημικό ξεπερνάει τα εσκεμμένα, με αφορμή 2 εργαζόμενες που ζήτησαν να μετακινηθούν από το τμήμα της αιμοδοσίας στο βιοχημικό. Η παρέμβαση της διοικήτριας ήταν με προφορική εντολή στην προϊσταμένη του τμήματος για «rotation» κατά  τις εκφράσεις της, στα εν λόγο τμήματα στα οποία απαιτείται εξειδίκευση του προσωπικού ώστε να εκτελούν τα καθήκοντα τους. Παραβλέποντας τους νόμους και τις οδηγίες που διέπουν την λειτουργία αυτών των εργαστηριών και ιδιαίτερα το τμήμα της αιμοδοσίας. Με τις προφορικές εντολές της η Διοικήτρια ‘έβαλε ουσιαστικά βόμβα στα θεμέλια αυτού του νευραλγικού χώρου του νοσοκομείου αναστατώνοντας όλους τους εργαζόμενους δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργιά των εργαστηριών.  Ήδη 3 εργαζόμενες από τα παραπάνω εργαστήρια είναι προς παραίτηση.
  • Με απόφαση της,  η διοικήτρια μετακινεί νοσηλευτή  από την παθολογική κλινική στην καρδιολογική για δήθεν εκπαιδευτικούς λόγους παρά την τεκμηριωμένη αντίθεση της διευθύντριας της νοσηλευτικής υπηρεσίας, δημιουργώντας πρόβλημα στην λειτουργία των νοσηλευτικών τμημάτων καταργώντας ουσιαστικά την υπηρεσία και ανοίγοντας άλλους δρόμους για τους εργαζόμενους, δηλαδή να απευθύνονται απευθείας στην διοικήτρια και βέβαια εκεί θα ικανοποιούνται τα αιτήματα των ημέτερων.

 

 

 

 

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΗΣ                                                         ΜΑΝΟΥΕΛΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ