Στη Σάμο βρέθηκε για λιγότερες από δυο ώρες, στο πλαίσιο της περιοδείας του ενόψει Ευρωεκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κος Κασσελακης, συνοδευόμενος από τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολακη, έφτασε στο λιμάνι του Καρλοβασου όπου τον υποδέχτηκαν μέλη της Τ.Ε. Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Από εκεί έκαναν μια σύντομη στάση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στη συνέχεια επισκέφτηκαν το δημαρχείο Δυτικής Σάμου. Εκεί ο κος Κασσελάκης άκουσε τα προβλήματα του νοσοκομείου όπως τα παρουσίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αντρέας Ευστρατουδάκης.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο οικοδεσπότης, δήμαρχος Δυτικής Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους ο οποίος εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροί, νησιωτικοί Δήμοι.

Το Δήμο Ανατολικής Σάμου εκπροσώπησε ο τέως Δήμαρχος Γιώργος Στάντζος ο οποίος μίλησε για την ανάγκη στήριξης της νησιωτικότητας.

Τελευταίος το λόγο πήρε ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με αρμοδιότητα στον Τουρισμό Ιωάννης Καλτάκης που αναφέρθηκε στο δυσβάσταχτο κόστος ζωής τόσο στη Σάμο όσο και στο Βόρειο Αιγαίο γενικότερα.

Στο τέλος της επίσκεψης δόθηκαν αναμνηστικά δώρα στον κ. Κασσελακη ο οποίος αναχώρησε για την επόμενη στάση της περιοδείας του, την Χίο.