ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα μετανάστευσης Δημήτρη Κουρσουμπά, συμμετείχε ως επίσημος προσκεκλημένος στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου  με θέμα “Ευρωπαϊκές λύσεις στην κοινή πρόκληση της μετανάστευσης”.

Στην εκδήλωση  παρέστη και μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία της  Επιτρόπου της Ε.Ε  Ίλβα Γιόχανσον, αρμόδιας για θέματα σχετικά με τα σύνορα,  του  Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά και του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη.

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Ήταν μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση όπου είχαμε την ευκαιρία εκπροσωπώντας το Βόρειο Αιγαίο να δηλώσουμε παρών στις εξελίξεις για το μεταναστευτικό τις οποίες και παρακολουθούμε συνεχώς. Αναμένουμε τις τελικές συμφωνίες για τα ζητήματα της μετανάστευσης, παραμένοντας σταθεροί στις απόψεις μας τις οποίες εκφράζουμε σε κάθε ευκαιρία στο υψηλότερο επίπεδο. Κρατώ αυτά που δήλωσε ο Πρωθυπουργός ζητώντας μου να μεταφέρω προς τους πολίτες των νησιών που σήκωσαν το βάρος της μεταναστευτικής κρίσης πως θα είναι  δίπλα τους με την ελπίδα ότι θα υπάρχουν περισσότεροι διαθέσιμοι πόροι από την ΕΕ».