Να παρθούν τώρα μέτρα για την κατάσταση με τα αγριογούρουνα

Με την τελευταία εξέλιξη του ατυχήματος στο Μεσόκαμπο με τη σύγκρουση αυτοκινήτου με αγριογούρουνο, όπου αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, ζητάμε να παρθούν ΧΘΕΣ μέτρα για την κατάσταση με τους αγριόχοιρους. Από τη μεριά μας μάλιστα ως αγρότες δεν είμαστε λίγοι αυτοί που έχουμε υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές και στα αμπέλια μας (των οποίων ο τρύγος θα ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες) και σε όλες τις καλλιέργειές μας με ό, τι αυτό συνεπάγεται για το εισόδημά μας.

Έχουμε απευθυνθεί επανειλημμένως για το συγκεκριμένο θέμα σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Περιφέρεια, Δ/νση Γεωργίας, Δήμους, Δασαρχείο), έχουν γίνει συναντήσεις και το αποτέλεσμα είναι ότι κανείς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του πάνω σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα που είναι καταστροφικό για τις καλλιέργειές μας αλλά και για τη ζωή μας.

Ο Σύλλογος απαιτεί να παρθούν τώρα μέτρα για τη μείωση του πληθυσμού με ομάδες δίωξης, να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δ/νση Γεωργίας και Δασαρχείο) και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί με έκτακτο κονδύλι που θα βγει από την Περιφέρεια.

Τέλος, ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να λυθεί το πρόβλημα.