Με μονοδοσικά εμβόλια της Johnson & Johnson έχει εμβολιαστεί η πλειοψηφία των προσφύγων και μεταναστών του Καρά Τεπέ και έπεται συνέχεια

Τουλάχιστον τρεις τους τέσσερις πρόσφυγες και μετανάστες ανεξαρτήτως ηλικίας που διαμένουν στον καταυλισμό της προσωρινής δομής του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Kαρά Τεπέ έχουν εμβολιασθεί κατά της νόσου του κορονοϊού.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ χθες σε πληθυσμό 2199 κατοίκων της δομής είχαν εμβολιστεί συνολικά 1656 άτομα. Από αυτά 1247 είχαν εμβολιαστεί εντός του ΚΥΤ από τον ΕΟΔΥ και 409 είχαν εμβολιαστεί έξω από τη δομή.

Δεδομένουτου μεγάλου αριθ ού ανηλίκων που διαμένουν στο Καρά Τεπέ, ο μεγάλος αριθμός των εμβολιασμένων δείχνει ότι σχεδόν το σύνολο των ενηλίκων προσφύγων και άλλων αιτούντων άσυλο έχει εμβολιαστεί.

Ο εμβολιασμός στον Καρά Τεπέ γίνεται με μονοδοσικά εμβόλια της Johnson & Johnson ενώ με τα ίδια εμβόλια γίνεται και η επαναληπτική δόση και αυτό γιατί ανά πάσα στιγμή οι εμβολιαζόμενοι μπορεί να μετακινηθούν. Πάντως ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία δεν παρουσιάζονται κρούσματα της  νόσου μεταξύ των εμβολιαζόμενων της δομής.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός και των ανηλίκων διαμενόντων στον Καρά Τεπέ.

Πηγή: stonisi.gr