Μαχητικά με δυνατή φωνή, δίνουμε τη μάχη δίπλα στους υγειονομικούς  μας,  υπερασπίζοντας τα αιτήματά τους για άμεση και αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Διεκδικούμε στελέχωση με όλο το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εξασφάλιση όλης της υλικοτεχνικής υποδομής, προμήθεια όλων των απαραίτητων υλικών και μέσων προστασίας για το Νοσοκομείο Σάμου, το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, το ΕΚΑΒ, όλα τα αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία.

Επιπλέον διεκδικούμε την εξασφάλιση άμεσων και έγκαιρων  αεροδιακομιδών ασθενών, χωρίς περιορισμούς,  αν παραστεί ανάγκη.

Ακόμη απαιτούμε τον συντονισμένο και οργανωμένο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, με προτεραιότητα στους ανήλικους και τις ευάλωτες ομάδες, και μέχρι την ολοκλήρωσή του άμεση λειτουργία πολυϊατρείου πρωτοβάθμιας περίθαλψης πλήρως στελεχωμένου και εξοπλισμένου, μέσα στον καταυλισμό.

Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και η προσωπική ευθύνη δεν αποτελούν άλλοθι για να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους κράτος και κυβέρνηση.

Μένουμε Δυνατοί, δεν διαπραγματευόμαστε τα δικαιώματά μας, διεκδικούμε δημόσιο σύστημα υγείας με βάση τις ανάγκες μας.

 

Σάμος 7-4-2020