ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με λαμπρότητα και Εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε στη πόλη της Σάμου η Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού. Δυστυχώς όχι στον ομώνυμο Καθεδρικό Μεγαλοπρεπή Ναό Του, ο οποίος είναι πληγωμένος από το σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020.

Την παραμονή της Εορτής τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας. Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας.

Να σημειωθεί ότι οι Ιερές Ακολουθίες πραγματοποιήθηκαν στο Ιερό Μετόχιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών της Ιεράς Μονής Αγίας Ζώνης στο Μαλαγάρι,  όπου εκεί φιλοξενείται η Ενορία του Καθεδρικού Ναού.

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε η Ιερά Παράκλησις του Αγίου στον ελάχιστο χώρο από τις υποστυλώσεις ετοιμορροπίας του Μεγαλοπρεπούς Ναού.

Σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας και τέθηκε προς ευλογία και αγιασμό των πιστών, Εμβάδα του Αγίου Σπυρίδωνος.