ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο εγκέλαδος χτύπησε τη Σάμο με τραγικές και καταστροφικές συνέπειες σε ζωές, σε τραυματίες, σε περιουσίες, σε κτίρια, σε φόβο.

Τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση μας στις οικογένειες των αδικοχαμένων μαθητών, παρόλο που γνωρίζουμε ότι η απώλεια δεν αναπληρώνεται και ο πόνος είναι αβάστακτος.

Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες  και σε όλους τους συμπολίτες μας τη ψυχραιμία, τη δύναμη και το κουράγιο που απαιτείται σε τέτοιες φυσικές καταστροφές.

Η Πολιτεία με τα θεσμοθετημένα της όργανα και τις υπηρεσίες της, συντονισμένα και συντεταγμένα, πρέπει ΑΜΕΣΑ να ανταποκριθεί  και να σκύψει στις πληγές της Σάμου.

Να μη μείνουν  μόνο στην καταγραφή των καταστροφών  σε περιουσίες και κτίρια, αλλά με οργάνωση και στοχευμένα χρηματοδοτικά προγράμματα να προβούν στην αποζημίωσή των  περιουσιών που καταστράφηκαν και στην γρήγορη αποκατάσταση όλων των δημοσίων και ιδιωτικών υποδομών  (σχολείων, εκκλησιών, δημοσίων κτιρίων, δρόμων και ιδιωτικών κατοικιών). Ειδική μέριμνα με χρηματοδότηση και διαδικασίες πρέπει να ληφθεί για την κατεδάφιση των επικίνδυνων κτιρίων σε όλα τα χωριά του Δήμου μας.

Τέλος εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στο γειτονικό λαό της Τουρκίας, που έχει υποστεί βαρύτατες καταστροφές από το σεισμό στην περιοχή της Σμύρνης.