ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη διαχρονική αξία του μοσχάτου, εκφρασμένη στα μοναδικά κρασιά του Ε.Ο.Σ Σάμου, ανέδειξε για μια ακόμη φορά ο μεγαλύτερος και πιο αξιόπιστος διαγωνισμός οίνου παγκοσμίως, Decanter World Wine Awards 2024.

Η πολλαπλή αυτή βράβευση, με το SamosAnthemisστην κορυφή και τα SamosDouxκαι SamosSoleraνα ανεβαίνουν κι αυτά στο υψηλό βάθρο, αναδεικνύει  παράλληλα τη σταθερή ποιότητα και το μοναδικό πολυδύναμο χαρακτήρα των κρασιών του Συνεταιρισμού που φέτος συμπληρώνει τα 90 χρόνια ανελλιπούς λειτουργίας του.

Το πολυβραβευμένο SAMOSANTHEMIS είναι ένα παλαιωμένο VindeLiqueur. Ένα ξεχωριστό γλυκό κρασί πενταετούς παλαίωσης που ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια. Η αρωματική του πολυπλοκότητα και ο γευστικός του πλούτος, του χαρίζουν ένα μοναδικό χαρακτήρα.  Οι οινολάτρες το απολαμβάνουν δροσερό(στους 12-14οC) συνοδεύοντάς το με επιδόρπια και τυριά πολύ έντονης γεύσης.

Επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη χρονιά τη σπουδαία δυναμική του σαμιακού αμπελώνα, τα κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου, σε τυφλή οινογευστική δοκιμή κέρδισαν τις εντυπώσεις των 250 κορυφαίων κριτών του DWWA 2024 μεταξύ των οποίων ήταν Masters of Wine και Sommeliers. Οι συμμετοχές από 50 και πλέον χώρες πλησίασαν τις 19 χιλιάδες ετικέτες, ενώ τα ελληνικά κρασιά που τιμήθηκαν με χρυσά βραβεία ήταν μόλις 14. Η ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία (95/100) του SamosAnthemis 2018 σε αυτό το διαγωνισμό παγκοσμίου κύρους, το κατατάσσει στις υψηλότερες θέσεις διάκρισης.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για τους αμπελοκαλλιεργητές της Σάμου, οι οποίοι σε πατρογονικές πεζούλες ξερολιθιάς καλλιεργούν το εκλεκτό μικρόρωγο μοσχάτο που κουβαλά στη μικρή του ρόγα όλη τη φιλοσοφία μα και τον κόπο γενεών και γενεών, η φετινή μεγάλη «συγκομιδή» βραβείων. Αποτελεί όμως και μια δέσμευση της οινολογικής ομάδας του Συνεταιρισμού ότι θα συνεχίσουμε, αυτό το μοναδικής ποιότητας σταφύλι να το μετατρέπουμε στα καλύτερα κρασιά, άξια να τιμώνται διεθνώς…» δήλωσαν οι οινολόγοι του Ε.Ο.Σ Σάμου Ευαγγελία Αργυρού, Μαρία Βουλαρίνου και Στέλλα Χατζηπαναγιώτου.