ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 07/02/2019

 

Με την υπ’ αριθμόν 3/21-01-2019 ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου, αποφασίστηκε η συμμετοχή του Δήμου στην Πανσαμιακή εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 7 Φεβρουαρίου 2019, για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, που επί σειρά ετών ταλανίζει το νησί.

 

Η έλλειψη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης αυτής της πρωτόγνωρης  ανθρωπιστικής κρίσης από την πλευρά της Κυβέρνησης, έχει σαν αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό  και την ομηρία των προσφύγων – μεταναστών στο νησί, υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης, χωρίς καμία πρόβλεψη για την παροχή, στοιχειώδους έστω, υγειονομικής φροντίδας και έχει συνθέσει ένα πλέγμα καταστάσεων που υποβαθμίζει συνολικά την καθημερινότητα και κανονικότητα της ζωής των πολιτών, αλλά και την εικόνα της Σάμου ως τουριστικού προορισμού.

 

Ενόψει της επικείμενης κινητοποίησης, οφείλουμε, τέλος, να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι για την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, η αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά και η λειτουργία των Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Σάμου, θα εξαρτηθεί από τον βαθμό συμμετοχής στην απεργία. Ζητούμε την κατανόησή σας.