ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: Διαδικτυακή Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»                                 

 

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου  και το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ)  συμμετέχουν στις διεθνείς εκστρατείες του Π.Ο.Υ., και διοργανώνουν σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας Διαδικτυακή ημερίδα ενημέρωσης, σχετικά με την ορθή χρήση των Αντιβιοτικών και τη σημασία των Εμβολίων.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας, αλλά και άλλων κοινωνικών ομάδων για την ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ώστε να διαφυλάξουμε την αλλαγή της νοοτροπίας στη χρήση των αντιβιοτικών.

Η χώρα μας δυστυχώς ανήκει στην κατηγορία των χωρών που τα μικρόβια εμφανίζουν μεγάλη ανθεκτικότητα στην χρήση αντιβιοτικών γεγονός που οφείλεται στην υπερκατανάλωση και την αλόγιστη χρήση τους.

Η Διαδικτυακή Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαρτίου 2022, ημέρα Δευτέρα, ώρα 17.00 – 18.30.

Ομιλητές:

  • Γιαννιτσιώτη Ευθυμία, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Επιμελήτρια Α’, Δ’ Παθολογική Κλινική, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ»
  • Μασγάλα Κατερίνα Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Νοσοκομείο Αγία Όλγα.

 

 

 

 

Για να παρακολουθήσετε την ημερίδα

Είναι απαραίτητο να δηλώσετε  την συμμετοχή σας  στην ηλεκτρονική διεύθυνση social.issues@mwsamos.gr

  • Προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως 09/03/2022 και ώρα 13:00 μ.μ.

 

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης της Ημερίδας και το παιδικό βιβλίο “Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη”. .

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να καλέσετε στο 22730 33235  και ώρες  08.00 π.μ.-11.00 π.μ. ,Υπεύθυνη: κα Σιτζίμη.

Χρέος μας είναι να ενημερώσουμε την νέα γενιά και να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας για τους πολίτες μας.