Δελτίο Τύπου
Στην επετειακή εκδήλωση για τα 75 έτη της Unicef συμμετείχε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από υπηρεσιακό στέλεχος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας, την κ. Σοφία Θάνου. Οι εορτασμοί πραγματοποιούνται προς τιμήν του αδιάληπτου έργου του Οργανισμού τα τελευταία τρία τέταρτα του 21ου αιώνα αφιερωμένα στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και της ευημερίας τους και έχουν προγραμματιστεί σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως.
Η εκδήλωση για τα 75 χρόνια της Unicef πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο και τη χαιρέτισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Η Unicef σε συνεργασία με το ελληνικό κράτος θα υλοποιήσουν το πρώτο πενταετές εθνικό πρόγραμμα για τα παιδιά στην Ελλάδα από το 2022. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τέσσερις τομείς: τη μεταρρύθμιση του συστήματος παιδικής προστασίας, τη συμπερίληψη και συμμετοχή των νέων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των παιδιών και την ποιοτική συμπεριληπτική εκπαίδευση.
Πρόσφατα, ο Δήμος υπέγραψε Μνημόνιο συνεργασίας με την UNICEF με σκοπό την εφαρμογή της πρωτοβουλίας «Πόλεις φιλικές προς τα παιδιά».
Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου