ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, μαζί με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου  συμμετέχει στην 8η Athens International Tourism & Culture Εxpo 2021, (www.aite.gr), η οποία λαμβάνει χώρα στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο, από 25-27 Νοεμβρίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Αττικής, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε) και της Επιτροπής «Ελλαδα 2021».

H έκθεση έχει φέτος αφιερωματικό χαρακτήρα, επ’ αφορμή του εορτασμού των 200 χρόνων από το 1821, με βασικό πυρήνα της το σύνθημα: «Η κληρονομιά της ιστορίας μας όχημα για τη διεθνή προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού και του Τουρισμού» και στοχεύει για μια ακόμη χρονιά, στην προώθηση του εισερχόμενου τουρισμού.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης διοργανώνεται, επίσης, διεθνές συνέδριο στοχευμένο στην προβολή του ελληνικού τουρισμού, με έμφαση στον πολιτιστικό τουρισμό, με ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό,  με τίτλο «Η αρχαιολογική και πολιτιστική κληρονομιά μας ως πόλος έλξης του Διεθνούς Τουρισμού».

Παράλληλα, διοργανώνονται ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, όπως πολιτιστικά δρώμενα, αφιέρωμα στην Αρχαία Ελληνική γαστρονομία κ.α.

Καθημερινά έχουν προγραμματισθεί πολλές B2B συναντήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού από Ευρώπη, Αμερική και Ρωσία όπου θα παρουσιαστούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών μας.

Το Δήμο μας εκπροσωπεί η Αντιδήμαρχος κ. Κάιλα Δέσποινα.

 

Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου