Από τον πρώην Δήμο Σάμου και στο πλαίσιο Προγραμματικής σύμβασης με το ΝΠΔΔ «Σαμιακή Αρωγή»,  υπεβλήθη αίτημα χρηματοδότησης  στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Βόρειο Αιγαίο 2017-2020,  με τίτλο «Ενίσχυση υποδομών κοινωνικής μέριμνας Δήμου Σάμου».

Η πρόταση  αξιολογήθηκε θετικά  και στις 21/01/2020  διεξήχθη ο διαγωνισμός από το Δήμο Ανατολικής Σάμου ο οποίος υλοποιεί και το έργο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται στο ποσό των 329.648,00 € και αφορά  στην προμήθεια και την εγκατάσταση μη μόνιμων βοηθητικών διατάξεων για την αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, των ατόμων με αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα.

Η τοποθέτηση αφορά 5 διατάξεις, στο Μαλαγάρι Βαθέος, στο Ποτοκάκι Πυθαγορείου, στο Κοκκάρι, στο Καρλόβασι  και τον Όρμο Μαραθοκάμπου.

Ο συνολικός σχεδιασμός της πρότασης,  όπως και η χωροθέτησή τους, έγινε σε συνεργασία και με τις υποδείξεις του Πανσαμιακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία και Φίλων «ΝΙΚΟΣ ΜΕΝΕΓΑΣ – Ο ΙΚΑΡΟΣ», τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη συνδρομή τους.

Στόχος μας είναι το νησί της Σάμου να αποτελεί προορισμό φιλικό στα άτομα με αναπηρία ή με περιορισμένη κινητικότητα και να δίνει το δικαίωμα της ίσης πρόσβασης σε όλους.

Από τις 109 επίσημα αυτόνομα προσβάσιμες παραλίες, ανά την Ελλάδα, μέσω αυτής της παρέμβασης,  το νησί μας θα διαθέτει τις 5 εξ αυτών.

Η διαδικασία τοποθέτησης έχει ολοκληρωθεί για τις παραλίες Ποτοκακίου, Μαλαγαρίου και συνεχίζεται έως ότου ολοκληρωθεί, σε όλες τις προαναφερόμενες περιοχές.

 

Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου