ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πληθώρα ένταξης νέων μελετών για έργα υποδομών που αφορούν τα νησιά του Νομού μας,  εγκρίθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με αφορμή την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος. Μελέτες που η ωρίμανσή τους εξασφαλίζει την ετοιμότητα της Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων σε χρηματοδοτικά προγράμματα υλοποίησης  δράσεων με ορίζοντα δεκαπενταετίας.

Παράλληλα εγκρίθηκαν 150.000,00 € που θα δοθούν με προγραμματική σύμβαση στο Δήμο Ανατολικής Σάμου για το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΌΣΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΕΠ. ΔΡΟΜΟ ΠΑΓΩΝΔΑ-ΣΠΑΘΑΡΑΙΟΙ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΓΩΝΔΑ ΣΑΜΟΥ». Για την αντιπλημμυρική προστασία εγκρίθηκαν δράσεις για την οριοθέτηση των ρεμάτων ¨Λιόλια¨ στον Ηραίο και ¨Φουρνιώτικο¨ στο Καρλόβασι.

Με παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη και άμεση αποδοχή από τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη, εγκρίθηκε το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΠΛΑΚΟΣΚΕΠΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ¨ΛΙΟΛΙΑ¨ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΗΡΑΙΟΥ» που θα εκτελεσθεί εντός του πολεοδομικού ιστού.

Θα ήταν όμως απρέπεια εκ μέρους μας να μην ευχαριστήσουμε δημόσια τον διοικητή της 79ΑΔΤΕ, Ταξίαρχο κ. ΝικόλαοΓκρέτσα, που ανταποκρινόμενος σε αίτημα της Αντιπεριφέρειας διάθεσε μηχανήματα έργων για την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών του νησιού μας, όπου σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας το τελευταίο διάστημα επιχειρούν σε ρέματα. Ο κ. Ταξιάρχος πέραν των υπηρεσιακών καθηκόντων του, αναδεικνύεται  σε πραγματικό φίλο των Σαμιωτών,καθώς σε αιτήματα που αφορούντην αυτοδιοίκηση,ενεργεί με σύνεση και ταχύτητα στην λήψη αποφάσεων.

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΟΥΡΑΚΗΣ