Αγαπητές Συμπολίτισσες – Αγαπητοί Συμπολίτες,

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους. Ευχές που αποκτούν την πραγματική τους αξία, μιας και έρχονται πάνω σε μια δύσκολη συγκυρία για τα νησιά μας, που δεν είναι άλλη από το τεράστιο πρόβλημα του μεταναστευτικού. Όχι ότι περιμέναμε κάτι να βγει, αλλά οι διορίες της κυβέρνησης για αποσυμφόρηση των νησιών μέχρι τα τέλη του χρόνου, επισήμως τελείωσαν. ΟΛΟΙ τους αποδείχτηκαν για άλλη μια φορά παντελώς ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ και ΑΝΙΚΑΝΟΙ να αντιμετωπίσουν ή τουλάχιστον να διαχειριστούν το πρόβλημα. Ψεύτικες υποσχέσεις, δήθεν διευκρινίσεις σε πράγματα που κανείς μας δεν πιστεύει πως δεν θα γίνουν (βλ. 5000+ στο νέο ΚΥΤ) και πολλά άλλα που έχουν ειπωθεί εκατοντάδες φορές. Το μόνο που καταφέρατε ήταν να μετατρέψετε τα νησιά μας σε ένα απέραντο hotspot και δη για τη Σάμο και το Βαθύ φτάσαμε στο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ σημείο του να είμαστε οι μόνιμοι κάτοικοι λιγότεροι από τους μετανάστες.

Κανείς από τους Υπουργούς δεν ήρθε εδώ για να ζήσει από κοντά το πρόβλημα, έστω για λίγες μέρες, ούτε κανένα από τα γνωστά δημοσιογραφικά – φερέφωνα, που δε δυσκολεύονται να βάζουν ταμπέλες και να μας κάνουν υποδείξεις περί ανθρωπισμού, ενώ παράλληλα έχουν ως μόνο τους μέλημα το να εκπροσωπήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της προηγούμενης και της τωρινής κυβέρνησης.  Τους αφήνουμε όλους τους στη ζεστασιά της καρέκλας και του σπιτιού τους, μιας και έφτασε η ώρα να πάρουμε εμείς εκείνα τα ΔΡΑΣΤΙΚΑ μέτρα που θα φέρουν άμεσα αντιδράσεις και θα κινητοποιήσουν καταστάσεις. Ήρθε η ώρα να δείτε και την άλλη πλευρά μας. Τα νησιά μας θα είναι αποθήκες ψυχών, αλλά μόνο των δικών μας ψυχών. Ότι άλλο πλάνο και σχέδιο έχετε περί αυτού, θα σας το καταστρέψουμε.

Όλα τα παραπάνω μην τα πάρετε σαν απειλή, αλλά σαν προειδοποίηση για το τι θα ακολουθήσει από τούδε και στο εξής. ΚΥΡΙΟΙ ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ, είναι ανώφελο πλέον να αφήνουμε τις τύχες, τις ζωές και την καθημερινότητα μας στα χέρια σας.

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΟΥΡΑΚΗΣ