Διεξήχθη με άψογη οργάνωση και μεγάλη συμμετοχή αθλητών ο 6ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Σάμου “Πυθαγόρας ο Σάμιος” την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, στην κλασσική πλέον διαδρομή από την παλιά είσοδο του Ναού της ΄Ηρας, στο Ηραίον με τερματισμό την πλατεία Θ.Σοφούλη, στην πόλη της Σάμου. Παράλληλα διεξήχθη και λαϊκός αγώνας δρόμου 4 χιλιομέτρων από την πλατεία Θ.Σοφούλη ως τον κόμβο Μαλαγαρίου και επιστροφή, καθώς και αγώνας Σπέσιαλ Ολύμπικς, για παιδιά με ειδικές ικανότητες.

Οι συμμετοχές ήταν 130 άτομα για τον ημιμαραθώνιο των 21 χιλιομέτρων και 140 άτομα για τον αγώνα των 4 χιλιομέτρων. Με την  σημαντική συνδρομή των εθελοντών της Ομάδας Υποστήριξης, της Εθνικής Ομάδας Διάσωσης, Παρ/μα Σάμου, της 79 ΑΔΤΕ, της Αστυνομικής Δ/νσης με στελέχη που ήταν παντού καθ΄ όλη την διαδρομή και του Λιμενικού Σώματος, εθελοντών πυροσβεστών και την καθοριστική συντονιστική συμβολή των παλαίμαχων “αθλητανθρώπων”  Γιάννη Χατζηνικολάου και  Μάριου Καγιόπουλου, ο 6ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Σάμου, στέφθηκε από πλήρη επιτυχία.

Στον δρόμο των 21 χιλιομέτρων την τριάδα του βάθρου αποτέλεσαν ο Δημήτρης Σκαπέτης, o Παναγιώτης Λιάκος και ο Γιάννης Χριστοδουλάκης. Απονεμήθηκαν κύπελλα και μετάλλια στις κατηγορίες Γυναικών, Βετεράνων Ανδρών και Γυναικών, στους τρεις πρώτους των 4 χιλιομέτρων, καθώς και στον πρώτο αθλητή των Σπέσιαλ Ολύμπικς.

Μεγάλο ποσοστό στην συμμετοχή από εκπαιδευόμενους του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος, στελέχη των ΜΚΟ και μετανάστες της δομής Σάμου, που διακρίθηκαν στους δύο αγώνες και πανηγύρισαν την συμμετοχή τους, μιας και πάλι, για μία ακόμη χρονιά, η συμμετοχή των κατοίκων της Σάμου υπήρξε ισχνή.