Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου ο 3ος Ημιμαραθώνιος Σάμου, με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου(Κολώνα) και τερματισμό την πλατεία Θεμ.Σοφούλη στην πόλη της Σάμου, σε διαδρομή 21 χιλομέτρων. Πριν την εκκίνηση μπροστά στον αρχαιολογικό χώρο παρουσία των αθλητών και των μελών του ΔΟΠΠΟΝΑΣ, τελέστηκε χορικό από την ομάδα της κας Ελένης Παντελούκα, ενώ την ίδια ώρα της εκκίνησης των αθλητών από το Ηραίον, δόθηκε και η εκκίνηση του δρόμου 4 χιλιομέτρων από την πλατεία Θ.Σοφούλη έως τον κόμβο Μαλαγαρίου και επιστροφή, για τους λίγους αθλητές που είχαν δηλώσει συμμετοχή. Ο θεσμός του Ημιμαραθωνίου δρόμου Σάμου ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια από μια ιδέα του κ.Πολύχρονου, συνταγματάρχη, διοικητή του πυροβολικού και αθλητή, ο οποίος και φέτος ήρθε από την Αθήνα για να συμμετάσχει και συνδιοργανώνεται για τρίτη χρονίά από τον ΔΟΠΠΟΝΑΣ, την 79 ΑΔΤΕ, τον Ε.Ο.Π.Σ.Σ., και την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.

Στον δρόμο των 4000 μ. πρώτευσε ο Γιώργος Σταμέλος, δεύτερος ήταν ο Δημήτρης Αρώνης   και τρίτος ο Κώστας Σημαντήρας,και την απονομή έκανε η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ ΄Αννη Ανδρεάδη.

Νικητής του Ημιμαραθωνίου δρόμου ήταν ο Νίκος Τσιδώνης, Υπαστυνόμος της Α.Δ.Σάμου, δεύτερος ο Δημήτρης Σκαπέτης της Αναγέννησης και τρίτος ο Πολυχρόνης Μυλωνάς. Την απονομή έκανε ο  νέος διευθυντής της Α.Δ. Σάμου,Ταξίαρχος της ΕΛΑΣ κος Σαραντίδης.

Απονεμήθηκαν και άλλα κύπελλα και διακρίσεις στις κατηγορίες γυναικών , βετεράνων και αθλητών άνω των 50 ετών. Επίσης αναμνηστικές πλακέτες απονεμήθηκαν από την οργανωτική επιτροπή στην 79 ΑΔΤΕ, τον ΕΟΠΣΣ και την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.

Μοναδικό αρνητικό σημείο η έλλειψη κόσμου, που δεν πλαισίωσε τον αγώνα για να τιμήση και να χειροκροτήσει την όλη προσπάθεια, που είναι τόσο σημαντική για τον τόπο μας και τον αθλητισμό.

Φωτογραφίες από τους αγώνες στην σελίδα μας στο Facebook