«Ηραία – Πυθαγόρεια»     Το Αποτύπωμα μιας Ουτοπίας

Είναι ο τίτλος του Ντοκιμαντέρ(διάρκειας 50′), το οποίο θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, στην Χαλκίδα, 15 Νοεμβρίου στις 12:52 π.μ, στο Αμφιθέατρο Μεγάρου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. 
Μια παραγωγή της MECANO FILM, σε σκηνοθεσία Πάνου Ζενέλη η οποία καταγράφει την Δωδεκάχρονη πορεία του Φεστιβάλ Ηραία-Πυθαγόρεια που γίνεται στη Σάμο.
Ένα Φεστιβάλ εθελοντών που προάγει την Ιωνική σκέψη, την Φιλοσοφία και την Επιστήμη ενώ αναδεικνύει την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού μέσα στους αιώνες.
Κορυφαία στιγμή του είναι η αναπαράσταση της γιορτής των Ηραίων που γίνονταν στο νησί μέχρι πριν 2200 χρόνια.
Τα Ηραία-Πυθαγόρεια έχουν κερδίσει την Διεθνή αναγνώριση, με αποτέλεσμα, τις ημέρες των εκδηλώσεων τους, να προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες από το εξωτερικό.
Στην συγκεκριμένη γιορτή παίρνουν μέρος περισσότεροι από 300 εθελοντές και εθελόντριες.
Το Ντοκιμαντέρ καταγράφει όλη την προσπάθεια της δημιουργίας και λειτουργίας του Φεστιβάλ, τις απόψεις των εθελοντών και των συμμετεχόντων που το τίμησαν με την παρουσία τους τα χρόνια αυτά.
Η ταινία υλοποιήθηκε χάρη στη συμβολή ιδιωτών και επαγγελματιών του νησιού. Με την ευγενική χορηγία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 
Τα κείμενα του  Ντοκιμαντέρ είναι του Σωτήρη Μαργιωρή Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ.
Την Διεύθυνση Φωτογραφίας υπογράφει ο Βασίλης Μυλωνόπουλος.
Κάμερα ο Δημήτρης Αναγνωστόπουλος.
Μοντάζ η Λίλη Κοντοδήμα και ο Ανδρέας Κουρελάς.